Cineac Milieu TV was een co-productie van Cineac TV en het Rotterdams Milieucentrum. De programma’s werden van 2010 – 2012 iedere week uitgezonden op het lokale TV kanaal (via de S.L.O.R.). De programma’s waren vooral gericht op natuur -, milieu – en duurzaamheidsonderwerpen. Hieronder een greep uit de vele honderden items van Cineac Milieu TV. Zie voor alle uitzendingen: www.cineacmilieu.tv

Compilatie Milieu TV

Cineac Milieu TV – jongeren milieuvoorlichters op excursie in de Delta 12 december 2011
De rotterdams milieuvoorlichters van 2011 gaan op excursie door een van de mooiste natuurgebieden van de Delta.

CINEAC MILIEU TV van 15 december 2010
– Dinsdagavond 14 dec. was de Groene Conferentie. Kijk nu naar het verslag met o.a. de Groene Vogels en RMVers. In Januari meer van de Groene Conferentie, zoals de Milieuvriendelijkste tuin uitreiking.

MILIEU TV van 15 SEPT 2010
– Vegetarische kip en biologische tuinen bij Kunsthal kookt.
– De uitreiking van de duurzaamheidsprijs op de Hogeschool Rotterdam (start bij 10:32)

CINEAC MILIEU TV van 29 sept 2010
– Electrische vervoer op de Ecomobiel beurs in de Van Nelle Fabriek.
– Nieuw: EnergieTIP van de week. (start 08:48)

MILIEU TV van 6 Oktober 2010
– De Duurzame Wandeling door de Nieuwe Binnenweg. (Met Jules Deelder)
– Nieuw: de wekelijkse energieTIP over verlichting (start 06:25)

Cineac Milieu TV van 12 Jan 2011
– In deze uitzending van Milieu TV gaan we naar Krachtgroen. Een initiatief om een brug te slaan tussen bewoners en gemeente.
– (16:46) Mos haalt CO2 uit de lucht. De mensen van Groene Gevel Design laten hiermee hun eerste werk zien.
– (23:33) De RET rijdt met zuinige en geluidsarme hybride bussen door de stad.

Cineac MILIEU TV van 9 Februri 2011
Deze week o.a. de Groentestoep en de Warme Truiendag, maar we beginnen met:
– Het KlimaatStraatFeest. De huizen in de Dik Ketstraat staan hierbij op nr. 1 als energiezuinigste huizen in Rotterdam Rijnmond.
– (06:15) Vrijdag 4 februari was het nationale Warme Truiendag. We gingen hiervoor op bezoek bij een basisschool in Prinsenland

Cineac Milieu TV – De Groene Conferentie december 2011
Het Rotterdams milieucentrum organiseert ook dit jaar De Groene Conferentie. Dit jaar wordt het gehouden in het Schieblok. Er wordt onder andere gesproken over het convenant dat een aantal woningbouwcorperaties tekenen samen met wethouder van Huffelen. Zo worden er 2500 huurwoningen opgeknapt om de isolatie ervan te verbeteren.

Cineac Milieu TV – Op pad met de electrische scooter, 3 oktober 2011
Op pad met een electrische scooter geleend van de Wethouder. Gaat dat wel goed?

Cineac Milieu TV – Wie is de moestuinman?

Cineac Milieu TV – 6 Jan. 2010
Deze week de ‘groene tien’ en de ‘grijze tien’. Vele milieu- en natuurorganisaties* hebben aanbevelingen gedaan aan de Rotterdamse politieke partijen. Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht, zullen zij luisteren naar deze aanbevelingen? Als laatste gaan we naar Basisschool de Klimop waar een natuurspeelplaats werd geopend. De ‘groene- en grijze tien’ werden samengesteld door: – Rotterdams Milieu Centrum Emile van Rinsum

Cineac Milieu TV – Groene Gevel Nieuwe Westen 6 december 2011
Said Kasmi portefeuillehouder van Ruimtelijke Ordening en Buitenruimte opent samen met wethouder van Huffelen de nieuwe groene gevel in de Gaffelstraat in de deelgemeente Rotterdam Centrum. Ook spreken we een bewoner over ontwikkelingen in de straat.

Cineac Milieu TV – Zonnepanelen, net zoveel als in Duitsland?
Op de Groene Conferentie 2011 wordt er onder andere gesproken over zonne-energie.

Cineac Milieu TV – Bros in nature 24 september 2012
Een rondleiding over het eiland Brienenoord.

Cineac MILIEU TV van 9 maart 2011
Ongeveer een maand geleden maakten we een reportage over de grondsanering in Schiebroek. In Schiemond is de grond ook vervuild. Hier spreken we bewoners, de wethouder en Gemeentewerken over deze sanering. – (08:48) Een huis bouwen met flessen, autobanden of stro? In Spangen wordt een eerste aanzet gemaakt.

Cineac Milieu TV – De Wilgenstam = Energiezuinig 29 november 2011
ij basisschool de Wilgenstam in Schiebroek werd de opening van het nieuwe energiezuinige schoolgebouw gevierd. We spreken met de directeur, de architect en een leerling. De school heeft nu o.a. koude warmte opslag, zonnepanelen en nieuw ventilatiesysteem dat zuurstof en CO2 reguleert. De renovatie is tot stand gekomen met een subsidie van een half miljoen euro.

Cineac Milieu TV – Kinderboerderij de Bokkesprong 16 april 2012

Cineac Milieu TV – BIJ-eenkomst 12 juni 2012
Het Rotterdams milieucentrum organiseerde de “BIJ-eenkomst.” Verschillende mensen met interesse voor bijen en andere bestuivers, luisterden naar elkaars presentatie om bijvoorbeeld bijensterfte tegen te gaan. Ook werd een bijenkorf onthuld door wethouder van Huffelen van duurzaamheid en buitenruimte.