www.nudge.nl

Nudge is een organisatie die een duurzame samenleving sneller dichterbij wil brengen op een economisch verantwoorde manier.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Ondersteunt ondernemers. Met subsidies, zakenpartners, kennis en regelgeving. Bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen

Idealize

Idealize is een platform rondom vernieuwing in Nederland. Idealize inspireert, verbindt, stimuleert en portretteert vernieuwers.

www.hetkanWel.net

http://www.hetkanWel.net ziet de toekomst als een kans. •Een kans voor een schonere en eerlijker wereld •Een kans voor een sexy & duurzame lifestyle •Een kans voor nieuwe energie •Een kans voor dialoog •Een kans voor nieuwe media Daarom blogt hetkanWel dagelijks hoe je jouw wereld groener, eerlijker en leuker kunt maken.

www.duurzameagenda.nl

Op DuurzameAgenda.nl kan iedereen gratis evenementen aankondigen. Een gratis publicatie bestaat uit de datum, titel, soort evenement, een korte omschrijving en een link naar een eigen website.

www.duurzaamheid.nl

Op DuurzameAgenda.nl kan iedereen gratis evenementen aankondigen. Een gratis publicatie bestaat uit de datum, titel, soort evenement, een korte omschrijving en een link naar een eigen website.

DuurzaamVerder.nl

DuurzaamVerder.nl is een E-magazine van de Stichting Duurzaam Verder. De stichting is een non-profit organisatie en brengt berichten over, staat voor, en werkt aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.

Nationale commissie voor internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling

De NCDO heeft als missie om het draagvlak voor internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling te handhaven en te versterken in de Nederlandse samenleving, en om betrokkenheid van burgers en organisaties daarbij te bevorderen.

Website Milieukeur

Milieukeur is hét Nederlandse keurmerk voor milieuvriendelijke producten en diensten. Producten die het Milieukeurlogo dragen zijn zeker milieuvriendelijker dan vergelijkbare producten. De producten worden regelmatig onafhankelijk gecontroleerd. Op de website van Milieukeur vindt u meer informatie over de producten en diensten die het keurmerk dragen, zoals bijvoorbeeld meubelen, papier, groene stroom en hotels.

MVO Nederland

Stichting MVO Nederland is de nationale kennis- en netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Leren voor duurzaamheid

Deze website bevat informatie over het programma “Leren voor Duurzaamheid”. Dit programma stimuleert nieuwe initiatieven om duurzaamheid dichterbij te brengen en wordt zowel landelijk als provinciaal uitgevoerd, van 2000 t/m 2003. Daarnaast bevat deze website informatie over activiteiten en achtergronden m.b.t. natuur-en milieu-educatie, onder de titel “NME-net”.

SME milieuadviseurs

SME MilieuAdviseurs is een communicatie-adviesbureau op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid.

Website van het Europees Ecolabel

Het Europees Ecolabel is het milieukeurmerk van de Europese Unie.

Earth Charter

De ‘Earth Charter’ is een verklaring van wezenlijke principes voor het bouwen van een rechtvaardige, duurzame en vreedzame mondiale samenleving in de 21ste eeuw.

Lokale Agenda 21, meten van duurzaamheid

429 gemeenten deden in 2003 mee aan de lokale duurzaamheidsspiegel. Via deze site kunt u de resultaten van de duurzaamheidsspiegel per gemeente bekijken. Ook in 2004 is er weer een ‘duurzaamheidsspiegel’ echter onder de nieuwe noemer ‘duurzaamheidsbalans’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.