We moeten zuinig zijn op onze stadsbomen

Bomen zijn erg belangrijk voor een stad als Rotterdam. Ze bieden groen, verkoeling, zetten CO2 om in zuurstof. ´We moeten zuinig zijn op onze stadsbomen´, stelt Wouter Bauman van het Rotterdams Milieucentrum. Al jaren pleit het milieucentrum voor een goed bomenbeleid waarin bomen worden beschermd. ´Het is goed dat er Rotterdammers zijn die het bomenbeleid in de stad kritisch blijven volgen en daar waar mogelijk actie ondernemen als bomen onterecht dreigen te worden gekapt., stelt Bauman. Samen met het Bureau Stadsnatuur Rotterdam en de Bomenstichting organiseert het Rotterdams Milieucentrum in september/oktober een nieuwe Cursus Bomen. Drie cursusbijeenkomsten met een afsluitende excursie. Na afloop ontvangen de deelnemers een bomencertificaat. >>>

Stadsbomen.1

Herkennen
Tijdens deze cursus wordt u geleerd om de meest voorkomende stadsbomen te herkennen en bij naam te kunnen noemen. Ook staat het herkennen van boomziekten op het programma. Deze onderwerpen komen in de eerste twee cursusavonden ruim aan bod. De derde cursusavond gaat over wetgeving over bomen, de diverse regels en gemeentelijke verordeningen. De procedure rondom bomenkap komt hierbij uitgebreid aan de orde.

Bomenstichting
De invulling van de cursus wordt verzorgd door Remko Andeweg van Bureau Stadsnatuur Rotterdam, Edwin Koot van de Bomenstichting en Wouter Bauman van het Rotterdams Milieucentrum.

Excursie
Ter afsluiting van de cursus is er op zaterdag 16 oktober een bijzondere excursie naar het Arboretum Trompenburg. Hier ontvangen de cursisten ook hun bomencertificaat.

Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Wel wordt verwacht dat de cursusdeelnemers na afloop zich actief zullen gaan inzetten voor het behoud van de stadsbomen in Rotterdam.

Data Bomencursus
Dinsdag 28 september (19.30 – 22.00 uur)
Dinsdag 5 en 12 oktober( 19.30 – 22.00 uur)
Zaterdag 16 oktober excursie naar Arboretum Trompenmburg (10.30 – 13.00 uur)

Cursuslocatie
Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Museumpark, Rotterdam – Centrum

Aanmelden Bomencursus
wouter.bauman@nullrotterdamsmilieucentrum.nl
010 – 465 64 96, Wouter Bauman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.