Video-impressie Groeneconferentie 2018 ‘Water en de stad’

Dinsdagavond 11 december 2018 was de jaarlijkse Groeneconferentie van het Rotterdams Milieucentrum (presentatie Suzanne Mulder). Deze stond helemaal in het teken van ‘water en de stad’ en de komende waterschapsverkiezingen. – zie hieronder korte impressies van alle sprekers en pitschers, de uitreiking van de GroenePluim en de GroeneVogel prijzen-.

Na sprekers zoals Johan Verlinde (Watersensitive), Arnoud Molenaar (Resilient Rotterdam) en pitchers Emile van Rinsum (Slimdak), Dirk van Peijpe (Urbanisten) Bas Sala (slimme regenton) en Geert van Poelgeest (Operatie Steenbreek) werd ook het eerste Waterschapsdebat gehouden. De GroeneVogel (vrijwilligersprijs) ging dit jaar naar de Vogelopvangcentra De Houtsnip en Vogelklas Karel Schot. De prijs werd uitgereikt door wethouder buitenruimte Bert Wijbenga. De Groenpluim (prijs voor de groenste overheidsdienaar van het jaar) ging naar ‘groenedaken ambtenaar’ Paul van Roosmalen. Inge Janse (Vers Beton) sprak weer zijn column uit.

Johan Verlinde van Watersensitive over de klimaatadaptatieplannen van Rotterdam:

Arnoud Molenaar van Resilient Rotterdam over het Global Center on Adaptation:

Dirk van Peijpe van de Urbanisten over de plannen voor de Hofbogen:

Emile van Rinsum van het Rotterdams Milieucentrum over de Slimdak-testsite op Het Schieblock:

Rens de Boer van Bureau Stadsnatuur vertelt over groene toepassingen in de stad:

Geert van Poelgeest over de operatie Steenbreek:

Uitreiking van de GroeneVogel vrijwilligersprijs:

Uitreiking van de GroenePluim aan Paul van Roosmalen:

14 juni Damnfoodwaste Rotterdam

Na Amsterdam en Groningen komt Damn Food Waste ook in Rotterdam. Op 14 juni 2015 in hartje Rotterdam op Plein 1940 (bij het beeld van Zadkine). Er wordt een megalunch geserveerd van voedsel dat anders zou zijn weggegooid. Met het evenement vraagt men aandacht voor het feit dat ruim 1/3 van al ons voedsel in de vuilnisbak verdwijnt. Zonde! Want voor het produceren, transporteren en verpakken van al dat voedsel wordt ook enorm veel energie verbruikt. Bovendien zijn er nog steeds ruim 800 miljoen mensen op de wereld die met honger te maken hebben.

Gratis lunch
Tijdens het evenement op de Binnenrotte kun je langskomen voor een gratis lunch, rondstruinen over de markt waar verschillende Rotterdamse initiatieven zich zullen presenteren en kun je zelfs actief meedoen aan een Damn Food Waste cook-off! Kijk voor meer informatie over het evenement op Facebook of twitter @Damnfoodwastedamn food waste 2

Eerdere edities van Damn Food Waste
Damn Food Waste heeft in de zomer 2013 voedselverspilling met een groot evenement op het Museumplein in Amsterdam, zowel publiek als politiek weten te agenderen. In 2014 organiseerden ze twee grote evenementen in Groningen en Zwolle onder de noemer ‘Damn Food Waste on tour’. Maar helaas wordt er nog iedere dag teveel voedsel verspild. Om te zorgen dat de voedselverspilling daadwerkelijk zal afnemen moet er nog veel gebeuren.

Zin om te helpen?
Damn Food Waste wordt mogelijk gemaakt door de hulp van vele vrijwilligers. Er hebben zich nu al zo’n 70 Rotterdammers aangemeld! In verschillende functies werken ze mee om het evenement tot een succes te maken.

Damn food waste 7Wat gebeurt er?
Op 14 juni is Damn Food Waste in Rotterdam! Tussen 12:00 en 16:00 uur wordt er geserveerd op het plein 1940, bij het beeld van Zadkine, een gratis megalunch tegen voedselverspilling. Deze lunch wordt bereid van voedsel dat anders weggegooid zou worden. Daaromheen is er een vrolijke festivalprogrammering waar diverse initiatieven die zich inzetten tegen voedselverspilling zich presenteren. Als vrijwilliger kun je dit allemaal van dichtbij meemaken. Je bent een belangrijk onderdeel van het evenement, je ontmoet leuke mensen en je kunt je netwerk in de voedselwereld uitbreiden!

Aanmelden
Wil jij ook een steentje bijdragen en een leuke ervaring beleven? Bekijk dan hieronder welke functie het beste bij je past en meld je aan door dit online aanmeldformulier in te vullen. Als we de gegevens binnen zijn krijg je zo snel mogelijk een reactie. Damn food waste 4

Wat zijn de (voedselafval)feiten in Nederland?
Wat doet Damn Food Waste om tegen voedselverspilling te gaan?

Damn Food Waste wordt (mede) ondersteund door het Rotterdams Milieucentrum.

Damn Food Waste on Tour 2014
Hieronder vind je een terugblik op Damn Food Waste Zwolle en Groningen.
Lees meer

29 oktober: cursus Milieuvoorlichter voor jongeren

Op 29 oktober start weer een nieuwe cursus Rotterdams Milieuvoorlichters voor jongeren. Milieuvoorlichters geven voorlichting op scholen, in buurthuizen of jongerencentra over luchtkwaliteit, klimaatverandering en duurzaamheid. Zij spreken tenslotte dezelfde taal en weten wat hun leeftijdsgenoten belangrijk vinden, dus wie kan er beter voorlichting geven? Informatie hierover en aanmelden via: info@nullrotterdamsmilieucentrum.nl. De cursus is gratis! 4 avonden, 1 excursie. 

Leuk filmpje over de Milieuvoorlichters:

Praktisch

Tijdens de cursus Rotterdams Milieuvoorlichter leren jongeren alles over luchtkwaliteit, klimaat en duurzaamheid, zodat ze goed voorbereid op pad kunnen. De cursusavonden zijn vooral praktisch: ze zorgen ervoor dat de deelnemer meer dan genoeg over de onderwerpen weet en gaan onder andere over de vragen die je tijdens een voorlichting zou kunnen krijgen. De cursus wordt afgesloten met een communicatietraining, waarin de deelnemer leert wat je wel en beter niet kunt doen als men voor een groep staat. Ook krijgt de deelnemer veel voorbeelden van leuke presentatievormen en feedback van de cursusleider. Niet alleen nuttig voor de voorlichtingen!

IMG_0108 IMG_5611 IMG_0147 IMG_5679

De cursus is gratis en bedoeld voor jongeren van 16 t/m 24 jaar. Een Rotterdams Milieuvoorlichter kan na de cursus zelfstandig voorlichtingsbijeenkomsten organiseren. Het Rotterdams Milieucentrum ondersteunt de voorlichters hierbij.

Cursusdata: 

29-10-2014
05-11-2014
12-11-2014
19-11-2014
Rmv-excursie:
22-11-2014

Locatie: Dakpaviljoen Schieblock, Schiekade 198, 3031 BR Rotterdam
Tijd: 19.00 – 21.00 uur en een excursie
Inlichtingen: 010 – 465 64 96 (aanmelden verplicht)
Organisatie: het Rotterdams Milieucentrum

Maartens’ moestuin op de Dakakker

Het VPRO TV-programma Maartens’ moestuin was op bezoek op de Rotterdamse Dakakker en maakte een korte impressie van deze enorme moestuin op het dak van Het Schieblock.

Maarten ’t Hart weet wel hoe je moet moestuinieren. Maar hoe doen anderen dat? Niet iedereen heeft een grote moestuin: sommigen planten in hun woonkamer, delen een buurttuin of schoffelen op het dak van een flatgebouw. De Dakakker staat op 20 meter hoogte midden in het centrum van Rotterdam. De teeltomstandigheden zijn vergelijkbaar met een mediteraan klimaat: zeer droog en veel wind. Daarom kunnen ze andere groenten kweken dan op de Hollandse grond; kruiden en eetbare bloemen. Wekelijks komt een tiental vrijwilligers hier de handen uit de mouwen steken – er is nu zelfs een wachtlijst om op de Dakakker aan de slag te mogen.

Kijk voor mee informatie over het tv programma Maartens’ moestuin: www.vpro/kijk/maartens-moestuin

Luchtkwaliteit blijft belangrijk onderwerp!

Voor het Rotterdams Milieucentrum blijft de luchtkwaliteit een van de belangrijkste onderwerpen. Hoewel de afgelopen decennia de luchtkwaliteit sterk is verbeterd door verbeterde controles en regelgeving waardoor de industrie steeds betere methodes is gaan gebruiken om luchtvervuiling te voorkomen zijn de boosdoeners nu met name het auto – en vrachtverkeer. Ook de scheepvaart draagt bij aan een ongezond leefklimaat in onze stad. In de stad kennen we nog een aantal vuile knelpunten zoals de ’s Gravendijkwal, de Bentincklaan, de Pleinweg en het Weena. Hier worden de luchtkwaliteitsnormen vaak nog overschreden. Maatregelen blijven daarom nodig op het gebied van verkeer en de scheepvaart.

Luchtmeetnet

Via de website luchtmeetnet van de DCMR Milieudienst Rijnmond is de kwaliteit van de luchtkwaliteit goed te volgen: www.luchtmeetnet.nl.

Conferentie, aktie en advies

In een van de eerste conferenties over luchtkwaliteit in Rotterdam in 2003 zette het milieucentrum, mede dankzij de aanwezigheid en inbreng van het toenmalig Europees Parlementslid Alexander de Roo, de nieuwe Europese normen voor luchtkwaliteit flink op de politieke-kaart. Fijn stof (PM 10, PM 2.5 etc.) werd langzamerhand een begrip. Vele debatten en discussiebijeenkomsten over dit onderwerp volgden in de loop der jaren. Nog tijdens de Groene conferentie in december 2013 was luchtkwaliteit een hot item in het debat tussen de aanwezige politieke partijen die (op een enkele uitzondering na) soms verrassend eensgezind waren in hun aanpak. In de opmaat naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 was de ‘Rotterdamse lucht’ regelmatig onderwerp van debat. In de door Milieudefensie en de Fietsersbond georganiseerde debatten in februari en maart werden er vele verkiezingsbeloftes gedaan over het verbeteren van de luchtkwaliteit in onze stad.

10 puntenplan

In 2004 bood het milieucentrum de gemeenteraad samen met stichting de Noordzee een 10 puntenplan aan over de luchtkwaliteit met de titel ‘Ieders Lucht’.  Ook voerde het milieucentrum publieksacties uit tijdens de Wereldhavendagen. In 2005 organiseerden het Milieucentrum in samenwerking met de stichting de Noordzee de internationale ‘Greenport conference’ over de luchtkwaliteit en scheepvaart. Een groot aantal mensen uit de scheepvaart – en havenwereld was hier te gast en wisselden kennis en informatie uit. De conferentie werd geopend door toenmalig havenwethouder Wim van Sluis (Leefbaar Rotterdam).

Clean Shipping

In 2007 stelde het Milieucentrum samen met 14 nationale – en internationale milieu – en natuurorganisaties het ‘Manifesto Clean Shipping’ samen. Deze korte maar krachtige oproep tot het creëren van duurzame havens en scheepvaart werd tijdens de Internationale Havenconferentie in de Doelen overhandigd aan toenmalig havenwethouder Mark Harbers (VVD) – zie foto -.

Ieders Lucht

Sinds de conferentie in 2003 werd luchtkwaliteit eigenlijk een permanent aandachtspunt voor het Milieucentrum. Hierbij probeert het Milieucentrum ook de Rotterdamse burgers meer bewust te maken. ‘Wat kun je zelf doen om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren?’. Maar er kwam ook een focus op de gezondheid en de schadelijke effecten van een slechte luchtkwaliteit. Samen met de gemeente organiseerde het Milieucentrum in 2007 en 2008 een (symbolische) Autovrije zondag dat door het (overgrote deel van het) publiek goed werd onthaald.

FLEX M

In het educatieve TV programma FLEX M van het Milieucentrum voor jongeren werd veel aandacht besteed aan luchtkwaliteit. Met het educatieve pakket ‘Ieders Lucht’ was het Milieucentrum de eerste organisatie in Nederland die een echt lespakket kon aanbieden aan het voortgezet onderwijs over dit onderwerp. Zie ook de website www.iederslucht.nl. Ook bij campagne’s als ‘opZuinig!’ koppelt het Milieucentrum energiebesparing juist aan luchtkwaliteit.

Videoclip

Het Milieucentrum produceerde i.s.m. Rotterdamse rapper ‘C1000’ ook de rap (en videoclip) ‘Rotterdam heeft schone lucht nodig …’. De rap en videoclip is onderdeel van het educatieve aanbod over luchtkwaliteit voor het voorgezet onderwijs en werd vele malen uitgezonden op o.a. Dnamc TV en diverse lokale TV-kanalen.

 

Entry with Post Format “Video”

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.

Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus.

 

Lees meer

Derde Energiecafe010 in De Nieuwe Banier

KIO-3787 KIO-3800
KIO-3815

Zaterdag 23 november organiseerde het Rotterdams Milieucentrum i.s.m. Blijstroom het derde ‘energiecafe010’.

De Energiecafés worden een aantal keer per jaar georganiseerd over onderwerpen die met duurzame energie en energie besparen te maken hebben. Het energiecafé010 zet discussie op gang, onderwerpen op de agenda en zorgt voor de uitwisseling van kennis en ervaring tussen mensen die duurzaam bezig zijn. Er er werden 23 november ook weer 23 (!) certificaten uitgereikt aan 23 nieuwe milieucoaches.

Videoverslag van Cineac (Pietje Bell) TV van het derde Energiecafe010

Milieucoaches
Naast een aantal interessante workshops over daken, VVE’s en duurzaamheid en energieneutraal renoveren werden tijdens het Energiecafé010 in de Nieuwe Banier ook de certificaten uitgereikt aan 23 nieuwe milieucoaches. Dit zijn bewoners die de afgelopen maanden de cursus Milieucoach hebben gevolgd. De Milieucoaches gaan nu voorlichtingen geven over energiebesparing en duurzaamheid in ‘eigen kring’. De certificaten werden uitgereikt door portefeuillehouder Nils Berndsen van deDeelgemeente Noord.

Workshops
Na de uitreiking van de certificaten startte er 2 rondes met workshops.

Blijspel
Blijstroom organiseerde het Blijspel. In dit Blijspel werden de deelnemers spelenderwijs uitgedaagd mee te denken over wat duurzame energie is en wat besparings-mogelijkheden zijn. In het spel zijn de deelnemers zelf de pionnen, men werd uitgedaagd antwoord te geven op humoristische, spannende of moeilijke vragen over elektriciteit, water en gas, besparen, opwekken en hergebruiken. De vragen in het spel boden tevens ruimte voor discussie.

Workshop: VVE’s en duurzaamheid
Mimi Slauerhoff en Carolien Hoogland van ‘VVE’s met Energie’ ( Energiesprong) organiseerde specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) die willen verduurzamen een workshhop. ‘Zijn er en meer mogelijkheden en meer complicaties?’ ‘Zou je groot kunnen inkopen en samen kunnen sparen om zo meer slagkracht te krijgen als VVE?’
Hoe besluit je samen waarvoor je gaat? In welke volgorde en wat levert het meeste op? In geld, comfort en woonplezier? In de workshop lieten Mimi en Carolien zien hoe een route naar duurzaamheid eruit kan zien en wat eerste stappen kunnen zijn. Waar begint het?

Workshop: Efficiënt gebruikmaken van je dak
Er zijn veel technische ontwikkelingen gaande waardoor warme en elektriciteit van het dak gehaald kunnen worden. Het verbouwen van groentes op je dak hoort inmiddels ook al tot de mogelijkheden. Hoe denk je na over een efficiënt gebruik (en indeling) van je dak? Niek van Vliet wierp in zijn workshop een blik op dak en in de toekomst zodat we in onze plannen al rekening kunnen houden met deze ontwikkelingen.

Workshop: Klimaatstraatfeest-straategie
Karin Padmos (Schieveenstraat) en Emile van Rinsum (Milieucentrum) organiseerde samen een workshop over het Klimaatstraatfeest. De leukste en grootste energiebesparingscampagne van Nederland.
‘Hoe haal je (veel) klimaatpunten?. Een straategie werd uitgerold…

Workshop: Energie neutraal renoveren van een Huisvolenergie.nl
Energieneutraal renoveren … hoe doe je dat? De organisatie Huisvolenergie.nl probeerde daar in deze workshop antwoorden op te geven. De ‘club’ bestaat uit mensen die zelf hun huis energieneutraal nieuw dan wel verbouwd hebben en al hun kennis en ervaringen willen delen. Toen zij begonnen met (ver)bouwen van hun woningen waren er alleen nog maar ideeën en geen voorbeelden. Door schade en schande en heel veel inventiviteit hebben ze die omgezet in de praktijk. Al deze ervaringen leverden een schat aan informatie op.

Workshop: TRANSITIEKIDS!
Speciaal voor de kinderen tussen de 6 en 12 jaar was er een creatieve workshops: “Pimpen met papier” van Rubbish design onder leiding van Ankie Wessels.

Café010
Na twee succesvolle Energiecafés010 was ook de derde editie een succes en druk bezocht. Ook de locatie, de Nieuwe Banier was een prettige plek. Een volgend Energiecafe010 wordt in februari georganiseerd (datum is nog niet bekend). Heeft u ideeën voor een onderwerp/workshop mail ons dan:info@nullrotterdamsmilieucentrum.nl.

Actuele informatie
Kijk voor actuele informatie op >>> www.milieucentrum.rotterdam.nl, Facebook Rotterdams Milieucentrum of @Milieucentrum op twitter.

Groenevogel voor de Rotterdamse Milieucoaches

KIO-9958

De vrijwilligersprijs voor de groenste vrijwilliger van het jaar 2012 werd dit jaar uitgereikt aan de groep Milieucoaches van Rotterdam. De prijs werd donderdag 13 december uitgereikt tijdens de jaarlijkse Groeneconferentie van het Milieucentrum door de wethouder duurzaamheid Alexandra van Huffelen.

Vrijwillgers
De Groenevogel is de Rotterdamse prijs voor de groenste vrijwilliger(s) van het jaar 2012. Dit jaar werd de prijs uitgereikt aan de ‘Milieucoaches’ van Rotterdam. Een groep van meer dan 200 vrijwilligers die voorlichting geven over energiebesparing en duurzaamheid in eigen kring, – buurt, – straat of – vereniging. All milieucoaches hebben de cursus Milieucoach gevolgd. Een cursus van drie bijeenkomsten. De Milieucoaches maken gebruik van de besparingsladders, een besparingsquiz en een e.koffer vol met demonstratie materialen.

Wethouder
De GroeneVogel(s) werden uitgereikt door de wethouder duurzaamheid van Rotterdam MevrouwAlexandra van Huffelen. Meer informatie over de cursus Milieucoach op www.opzuinig.nl.

Promotiefilmpje van de Milieucoaches

Cursus Milieucoach 2013
Een nieuwe (stedelijke) cursus Milieucoach wordt op de avonden 16, 23 en 30 januari georganiseerd in The Hub Rotterdam aan de Heemraadssingel. Opgeven voor deze cursus die drie avonden in beslag neemt kan via info@nullrotterdamsmilieucentrum.nl. Heeft u de cursus met goed gevolg doorlopen dan ontvangt u het certificaat Milieucoach.

Klimaatstraatfeest start met ledlampionoptocht

De nieuwe Klimaatstraten campagne werd ook dit jaar officieel gestart met een ledlampionoptocht. >>>>

Lampionentocht 13-10-2012 DSC_6306_©Ode Lampionentocht 13-10-2012 DSC_6338_©Ode Lampionentocht 13-10-2012 DSC_6340_©Ode Lampionentocht 13-10-2012 DSC_6293_©Ode

(Foto’s van Johannes Ode)

Zaterdagavond 13 oktober vertrok een flinke stoet kinderen en ouders met de Antiliaanse trommelgroep en de majorettes van Adenciavoorop vanaf het Noordplein. Een elektrisch treintje (voor de kleintjes) sloot de stoet af door Het Oude Noorden.

Ledlampion
Net als vorig jaar organiseerde het Milieucentrum de ledlampionoptocht als aftrap van deKlimaatstraten-campagne. In de Week van de Duurzaamheid in Rotterdam werd er door kinderen thuis en op scholen druk geverfd en geknutseld aan de lampionnen. Ook tijdens de Markt van de Duurzaamheid op 6 oktober en de 13de op het Noordplein kon er nog aan de lampionnen worden gewerkt. Het Milieucentrum zorgde voor de ledlampjes.

Korte impressie van de ledlampionoptocht zaterdag 13 oktober (uitzending Cineac TV)

Klimaatstraatfeest
Het is al het vierde seizoen dat de Klimaatstraten-campagne wordt georganiseerd in Rotterdam. Deze landelijke campagne, waar honderden straten in Nederland aan deelnemen, is de grootste (en leukste) energiebesparingscampagne. De straten met het meeste aantal klimaatpunten krijgen op 23 mei volgend jaar een straatfeest cadeau! In Rotterdam winnen de vijf TOP Klimaatstraten nog eens extra een straattheatervoorstelling. Via de website www.klimaatstraten.nl kunnen bewoners zich inschrijven.

22 november
Op 22 november aanstaande start de competitie die tot eind maart zal duren. Rotterdamse deelnemers krijgen direct al 1000 bonuspunten omdat Rotterdam een goudenster gemeente is.

Woningcorporaties
Ook de Rotterdamse woningcorporaties worden door de HIER-klimaatcampagne en het Milieucentrumopgeroepen zich aan te sluiten bij deze energiebesparingscampagne die goed is voor het milieu maar ook voor de portemonnee van hun huurders!

Aanmelden kan nu al, doe mee:
www.klimaatstraatfeest.nl

Dakakker wint prijs

DSC_0040

Juryvoorzitter Elco Brinkman, virtueel via video aanwezig, heeft donderdag 13 september de winnaars bekend gemaakt van de Greenbuilding Awards. >>>

Na afloop van het eerste Dak en Gevel Groen Congres ‘Help! Ik wil een groen gebouw‘ – gehouden in congrescentrum Ebben Inspyrium in Cuijk. De Rotterdamse dakakker ontving de ‘Greencard’ (een speciale juryprijs) en hetHoofdkantoor BP Raffinaderij de GreenBuildingAward voor grote groene projecten. Beide projecten werden uitgevoerd door Bindergroen uit Portugaal.

Standing garden
De Greenbuilding Awards gingen naar Standing Garden in Arnhem,
(winnaar categorie Daktuin of gevelgroen minder dan 250 m2), Kinderdagverblijg Catalpa, Diemen (winnaar categorie Daktuin of gevelgroen tussen 250 en 1.000 m2) en het Hoofdkantoor BP Raffinaderij, Rotterdam (de winnaar categorie Daktuin of gevelgroen van meer dan 1.000 m2).

Greencard
De vakjury heeft ook een Green Card en een Eervolle Vermelding verleend. De Green Card ging naar de dakakker op het Het Schieblock in Rotterdam. Een 1000 m2 groot landbouwdak dat werd ontworpen door ZUS architecten ism het Rotterdams Milieucentrum en uitgevoerd door Binder Groen.

Juryvoorzitter Elco Brinkman over de dakakker:

De Eervolle Vermelding kwam toe aan het innovatieve groenproject het Groenfilterdak Van Helvoirt Groenprojecten, Berkel Enschot

Help! Ik wil een groengebouw’
Tijdens het Dak en gevel groen congres dat eerder op de dag plaatsvond, gaven 15 sprekers een presentatie binnnen de thema’s Techniek & Realisatie en Ambitie & Verbeelding. Voor de 190 congresdeelnmers was er aansluitend een Green-Industry-Dinner waarbij de prijswinnaars bekend werden gemaakt. De Greenbuilding Awards – een initiatief van vakblad Dak&Gevel Groen – is een prijs voor de meest bijzondere en innovatieve daktuin of groene gevel. In de afgelopen maanden heeft het grote publiek via www.greenbuildingawards.nl zijn stem kunnen uitbrengen. Na oproepen via de social media is er massaal gestemd, in totaal ruim tienduizend maal. De eindstrijd om de Green Building Award was fel en heftig. Uit de ruim driehonderd geselecteerde projecten bleven uiteindelijk 15 daktuinen en groene gevels met de meeste stemmen over. Een vakjury – onder leiding van Elco Brinkman (voorzitter Bouwend Nederland) – heeft uiteindelijk uit alle genomineerde projecten per categorie een winnaar gekozen.

Weblinks:
www.greenbuildingaward.nl
www.dakakkers.nl
www.binder.nl
www.zus.cc