14 juni Damnfoodwaste Rotterdam

Na Amsterdam en Groningen komt Damn Food Waste ook in Rotterdam. Op 14 juni 2015 in hartje Rotterdam op Plein 1940 (bij het beeld van Zadkine). Er wordt een megalunch geserveerd van voedsel dat anders zou zijn weggegooid. Met het evenement vraagt men aandacht voor het feit dat ruim 1/3 van al ons voedsel in de vuilnisbak verdwijnt. Zonde! Want voor het produceren, transporteren en verpakken van al dat voedsel wordt ook enorm veel energie verbruikt. Bovendien zijn er nog steeds ruim 800 miljoen mensen op de wereld die met honger te maken hebben.

Gratis lunch
Tijdens het evenement op de Binnenrotte kun je langskomen voor een gratis lunch, rondstruinen over de markt waar verschillende Rotterdamse initiatieven zich zullen presenteren en kun je zelfs actief meedoen aan een Damn Food Waste cook-off! Kijk voor meer informatie over het evenement op Facebook of twitter @Damnfoodwastedamn food waste 2

Eerdere edities van Damn Food Waste
Damn Food Waste heeft in de zomer 2013 voedselverspilling met een groot evenement op het Museumplein in Amsterdam, zowel publiek als politiek weten te agenderen. In 2014 organiseerden ze twee grote evenementen in Groningen en Zwolle onder de noemer ‘Damn Food Waste on tour’. Maar helaas wordt er nog iedere dag teveel voedsel verspild. Om te zorgen dat de voedselverspilling daadwerkelijk zal afnemen moet er nog veel gebeuren.

Zin om te helpen?
Damn Food Waste wordt mogelijk gemaakt door de hulp van vele vrijwilligers. Er hebben zich nu al zo’n 70 Rotterdammers aangemeld! In verschillende functies werken ze mee om het evenement tot een succes te maken.

Damn food waste 7Wat gebeurt er?
Op 14 juni is Damn Food Waste in Rotterdam! Tussen 12:00 en 16:00 uur wordt er geserveerd op het plein 1940, bij het beeld van Zadkine, een gratis megalunch tegen voedselverspilling. Deze lunch wordt bereid van voedsel dat anders weggegooid zou worden. Daaromheen is er een vrolijke festivalprogrammering waar diverse initiatieven die zich inzetten tegen voedselverspilling zich presenteren. Als vrijwilliger kun je dit allemaal van dichtbij meemaken. Je bent een belangrijk onderdeel van het evenement, je ontmoet leuke mensen en je kunt je netwerk in de voedselwereld uitbreiden!

Aanmelden
Wil jij ook een steentje bijdragen en een leuke ervaring beleven? Bekijk dan hieronder welke functie het beste bij je past en meld je aan door dit online aanmeldformulier in te vullen. Als we de gegevens binnen zijn krijg je zo snel mogelijk een reactie. Damn food waste 4

Wat zijn de (voedselafval)feiten in Nederland?
Wat doet Damn Food Waste om tegen voedselverspilling te gaan?

Damn Food Waste wordt (mede) ondersteund door het Rotterdams Milieucentrum.

Damn Food Waste on Tour 2014
Hieronder vind je een terugblik op Damn Food Waste Zwolle en Groningen.