Dakakker wint prijs

DSC_0040

Juryvoorzitter Elco Brinkman, virtueel via video aanwezig, heeft donderdag 13 september de winnaars bekend gemaakt van de Greenbuilding Awards. >>>

Na afloop van het eerste Dak en Gevel Groen Congres ‘Help! Ik wil een groen gebouw‘ – gehouden in congrescentrum Ebben Inspyrium in Cuijk. De Rotterdamse dakakker ontving de ‘Greencard’ (een speciale juryprijs) en hetHoofdkantoor BP Raffinaderij de GreenBuildingAward voor grote groene projecten. Beide projecten werden uitgevoerd door Bindergroen uit Portugaal.

Standing garden
De Greenbuilding Awards gingen naar Standing Garden in Arnhem,
(winnaar categorie Daktuin of gevelgroen minder dan 250 m2), Kinderdagverblijg Catalpa, Diemen (winnaar categorie Daktuin of gevelgroen tussen 250 en 1.000 m2) en het Hoofdkantoor BP Raffinaderij, Rotterdam (de winnaar categorie Daktuin of gevelgroen van meer dan 1.000 m2).

Greencard
De vakjury heeft ook een Green Card en een Eervolle Vermelding verleend. De Green Card ging naar de dakakker op het Het Schieblock in Rotterdam. Een 1000 m2 groot landbouwdak dat werd ontworpen door ZUS architecten ism het Rotterdams Milieucentrum en uitgevoerd door Binder Groen.

Juryvoorzitter Elco Brinkman over de dakakker:

De Eervolle Vermelding kwam toe aan het innovatieve groenproject het Groenfilterdak Van Helvoirt Groenprojecten, Berkel Enschot

Help! Ik wil een groengebouw’
Tijdens het Dak en gevel groen congres dat eerder op de dag plaatsvond, gaven 15 sprekers een presentatie binnnen de thema’s Techniek & Realisatie en Ambitie & Verbeelding. Voor de 190 congresdeelnmers was er aansluitend een Green-Industry-Dinner waarbij de prijswinnaars bekend werden gemaakt. De Greenbuilding Awards – een initiatief van vakblad Dak&Gevel Groen – is een prijs voor de meest bijzondere en innovatieve daktuin of groene gevel. In de afgelopen maanden heeft het grote publiek via www.greenbuildingawards.nl zijn stem kunnen uitbrengen. Na oproepen via de social media is er massaal gestemd, in totaal ruim tienduizend maal. De eindstrijd om de Green Building Award was fel en heftig. Uit de ruim driehonderd geselecteerde projecten bleven uiteindelijk 15 daktuinen en groene gevels met de meeste stemmen over. Een vakjury – onder leiding van Elco Brinkman (voorzitter Bouwend Nederland) – heeft uiteindelijk uit alle genomineerde projecten per categorie een winnaar gekozen.

Weblinks:
www.greenbuildingaward.nl
www.dakakkers.nl
www.binder.nl
www.zus.cc

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.