Klimaatstraatfeest start met ledlampionoptocht

De nieuwe Klimaatstraten campagne werd ook dit jaar officieel gestart met een ledlampionoptocht. >>>>

Lampionentocht 13-10-2012 DSC_6306_©Ode Lampionentocht 13-10-2012 DSC_6338_©Ode Lampionentocht 13-10-2012 DSC_6340_©Ode Lampionentocht 13-10-2012 DSC_6293_©Ode

(Foto’s van Johannes Ode)

Zaterdagavond 13 oktober vertrok een flinke stoet kinderen en ouders met de Antiliaanse trommelgroep en de majorettes van Adenciavoorop vanaf het Noordplein. Een elektrisch treintje (voor de kleintjes) sloot de stoet af door Het Oude Noorden.

Ledlampion
Net als vorig jaar organiseerde het Milieucentrum de ledlampionoptocht als aftrap van deKlimaatstraten-campagne. In de Week van de Duurzaamheid in Rotterdam werd er door kinderen thuis en op scholen druk geverfd en geknutseld aan de lampionnen. Ook tijdens de Markt van de Duurzaamheid op 6 oktober en de 13de op het Noordplein kon er nog aan de lampionnen worden gewerkt. Het Milieucentrum zorgde voor de ledlampjes.

Korte impressie van de ledlampionoptocht zaterdag 13 oktober (uitzending Cineac TV)

Klimaatstraatfeest
Het is al het vierde seizoen dat de Klimaatstraten-campagne wordt georganiseerd in Rotterdam. Deze landelijke campagne, waar honderden straten in Nederland aan deelnemen, is de grootste (en leukste) energiebesparingscampagne. De straten met het meeste aantal klimaatpunten krijgen op 23 mei volgend jaar een straatfeest cadeau! In Rotterdam winnen de vijf TOP Klimaatstraten nog eens extra een straattheatervoorstelling. Via de website www.klimaatstraten.nl kunnen bewoners zich inschrijven.

22 november
Op 22 november aanstaande start de competitie die tot eind maart zal duren. Rotterdamse deelnemers krijgen direct al 1000 bonuspunten omdat Rotterdam een goudenster gemeente is.

Woningcorporaties
Ook de Rotterdamse woningcorporaties worden door de HIER-klimaatcampagne en het Milieucentrumopgeroepen zich aan te sluiten bij deze energiebesparingscampagne die goed is voor het milieu maar ook voor de portemonnee van hun huurders!

Aanmelden kan nu al, doe mee:
www.klimaatstraatfeest.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.