Aftrap 9de Parkenmaand in het Museumpark

Zondag 30 april wordt de Rotterdamse Parkenmaand afgetrapt in het Museumpark na de traditionele groenreden(n) die dit jaar wordt uitgesproken door Marjolein Moeijes. De aftrap wordt zoals ieder jaar omlijst door muziek en (straat)theater. Op het podium bij het Natuurhistorisch Museum nodigt Suzanne Mulder een aantal groene intiatiefnemers uit op het podium voor een interview. Je bent vanaf 13.00 uur welkom!

Marjolein Moeijes

Marjolein Moeijes (31) is stadsnatuurliefhebber en de initiatiefnemer van de campagne ‘Nationaal Park Rotterdam‘. Vanuit een netwerk van groene initiatieven werkt ze aan ee nieuwe identiteit voor de stad, die van een nationaal park. Wat als onze stad tien keer groener zou zijn? Wat als er hier meer wilde dieren zouden leven? En wat als we ons eten zouden kunnen plukken in onze eigen stad?

Marjolein stond in de ‘Duurzame Jonge 100. Ze was een van de organisatoren van de grootste klimaatmars ooit in Rotterdam, want: “Rotterdam is wel de plek waar ik toch steeds thuiskom.” , aldus Marjolein. Op 30 april spreekt Marjolein de jaarlijkse Groenrede(n) uit.