Fietsbeugel.6

Twitterdebat over fietsplan

Wethouder Pex Langenberg gaat op woensdag 16 september om 19.00 uur online in debat met Rotterdammers over het Rotterdamse fietsplan. Het fietsplan bevat allerlei plannen om het fietsen in de stad te verbeteren. Wie die avond geen tijd heeft, geen ramp. U kunt ook een bericht op fietsfan010, het social fietsplatform

Fietsen heeft voorrang
De gemeente Rotterdam wil van onze stad een echte fietsstad te maken. In het fietsplan ‘Fietsen heeft voorrang’ stelt de gemeente 30 actiepunten voor om de komende jaren het fietsen in de stad te stimuleren en verbeteren. Tot 18 september kan iedereen reageren op het plan. Vervolgens worden de opmerkingen en suggesties verwerkt en wordt het plan definitief aangeboden aan de gemeenteraad. Maar ook daarna is het belangrijk om fietsen op de kaart te blijven zetten en tips en ervaringen te delen. Scholierenopdefiets.1

Fietsfan010
De gemeente startte het digitale platform “Fietsfan010”. Op dit social platform (een combinatie van een website, facebook, twitter en instagram) kunnen bewoners, organisaties, toeristen, werknemers, werkgevers, fietsliefhebbers, nog-niet-fietsers, wielrenners en natuurlijk de fietsbranche meedenken en meedoen om van Rotterdam een ideale fietsstad te maken. Onder meer door blogs te schrijven, tips te delen die het fietsen nog prettiger maken, activiteiten met elkaar te organiseren en op gezette tijden mee te denken met de gemeente of andere partners. Fietsfan010 biedt een podium aan iedereen die iets met fietsen en Rotterdam te maken heeft. Het moet de komende jaren uitgroeien tot een praktisch, nuttig, levendig en vooral ook aantrekkelijk platform.

Fietsdebat wethouder via Twitter
Wie ideeën heeft om het fietsen in de stad te verbeteren, kan deze via fietsfan010 aandragen. Het fietsplan is te vinden op de website http://www.fietsfan010.nl. Reageren kan via facebook www.facebook.com/fietsfan010 en https://twitter.com/fietsfan010 (@fietsfan010). Als afsluiting schuift wethouder Pex Langenberg aan voor een Twitter-debat op de 16 september van 19.00 – 20.00 uur. Wie wil meedoen, kan dat met gebruik van ‪#‎fietsfan010‬.

Draagt u ook Rotterdam fietsstad een warm hart toe? Volg dan het fietsplatform, doe mee aan het online debat en breng het onder de aandacht van je familie, vrienden en kennissen. Zo werken we allemaal samen om van Rotterdam dé ideale fietsstad te maken.