Oogstfeest op de Dakakker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eerste dakhoning, daksoep, pasta pesto en muziek

Vrijdagmiddag 20 september werd er druk geoogst gekookt en geconsumeerd op deDakakker. De groenten en het fruit werden van het dak gehaald en direct verwerkt in een heerlijke dakmaaltijd. >>>

Een deel van de oogst werd verkocht op deRotterdamse Oogst-markt en een deel bereid en opgegeten. Het feest werd omlijst met muziek van Padam! Het oogstfeest was een programma-onderdeel van hetWorldfoodfestival.

Rotterdamse Oogst
Het was lekker druk op het dak tijdens het eerst Oogstfeest, zaterdag 20 september. Er moest flink gewerkt worden om de oogst binnen te halen voor de verkoop tijdens de Rotterdamse Oogst-markt op zaterdag 21 september. Ook werd er ruim 50 kilo dakhoning ´gepot´ en dat is een zeer kleverig werkje.

Dakmaaltijd
Een deel van de oogst werd direct verwerkt tot pompoensoep, drie soorten pesto´s, bramen – en pompoentaart die samen met brood van het de Vlaamschbroodhuys en diverse soorten pasta en een daksalade een heerlijk maaltijd vormden. Uiteraard vergezeld door een aantal betere bio-wijntjes.

World Food Festival
Het oogstfeest op de de Dakakker was onderdeel van het World Food Festival. Dit festival presenteert eten op zijn Rotterdams. Van Rotterdamse gehaktbal tot culinair huzarenstuk en van stadsboer tot streetfood. Ruim vijf weken lang laten horeca, voedselproducenten, wetenschappers en topkoks zien, horen en proeven wat de stad schaft. Het festival spreidt zich uit over de hele stad en de haven. Meer informatie is te vinden op de www.worldfoodfestival.nl.

Weblink
www.dakakker.nl
www.worldfoodfestival.nl
www.rotterdamseOogs.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.