Voorjaarsprogramma op de Rotterdamse Dakakker!

De Dakakker op Het Schieblock in Rotterdam is met haar 1000 m2 het grootste stadslandbouwdak in Europa. De Dakakker is een initiatief van ZUS architecten en het Rotterdams Milieucentrum. Beide gevestigd in Het Schieblock. De Dakakker werd in april 2012 geopend in het kader van van de Internationale Architectuur Bienale en als onderdeel van de Luchtsingel. Op de Dakakker worden dit voorjaar weer een aantal ‘open daken’ georganiseerd en op 3 juli het mini-symposium ‘Wij willen groen!’.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voorjaarsprogramma op de Dakakker:
Locatie: Schieblock Dakakker, Schiekade 189 – 7e etage

Zaterdag 24 mei – zondag 25 mei
Open dak ‘Groene hotspot’ en POP-UP THEEHUIS
Tijd: 11:00 -17:00

De Dakakker op het Schieblock de gehele dag geopend voor publiek. Stel al je vragen over groene daken aan verschillende leveranciers tijdens de ‘Groene Hotspot’ van informatiepunt Duurzaam bouwen van de gemeente. Geniet van kopjes dakthee en heerlijke taart van de Zusjes Slauerhoff en scones van LAB-Luilekkerland in het pop-up theehuis.
www.rotterdam.nl/groenedaken

Zaterdag 14 juni – zondag 15 juni
Open dak ‘Verborgen Tuinen Weekend’ en POP-UP THEEHUIS
Tijd: 11:00 – 17:00

Tijdens het Verborgen Tuinen Weekend is de Dakakker op het Schieblock de gehele dag geopend voor publiek. Stel al je vragen over dak-agricultuur aan de dakboer en geniet van kopjes dakthee en heerlijke taart van de Zusjes Slauerhoff in het pop-up theehuis.
www.verborgentuinen.nl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag 21 juni
Open dak ‘Dag van de Architectuur & POP-UP Theehuis!
Tijd: 11:00 -17:30

Tijdens de Dag van de Architectuur is de Dakakker op het Schieblock de gehele dag geopend voor publiek. Stel al je vragen over dak-agricultuur aan de dakboer en geniet van kopjes dakthee in het pop-up theehuis.
www.luchtsingel.org

KIO-1758 KIO-1822

Zondag 22 juni
¿?Dakennie¿? kindermiddag
Tijd: 14:00 – 16:00

Kinderactiviteiten op de Rotterdamse Dakakker – maak kennis met stadslandbouw bovenop het Schieblock en werk een middag mee als echte dakboer – (maximaal 20 kinderen – € 7,50 inclusief een gezond hapje en een drankje). Dakennie = zoeken, snuffelen, planten, schoffelen, oogsten, zaaien, zaadbommen maken en samen aan een vogelverschrikker werken of een bijenhotel onder leiding van de dakboeren en – boerinnen. Aanmelden: info@nullrotterdamsmilieucentrum.nl
www.dakakker.nl

regenworm2

Zondag 29 juni
¿?Dakennie¿? kindermiddag
Tijd: 14:00 – 16:00

Kinderactiviteiten op de Rotterdamse Dakakker – maak kennis met stadslandbouw bovenop het Schieblock en werk een middag mee als echte dakboer – (maximaal 20 kinderen – € 7,50 inclusief een gezond hapje en een drankje). Dakennie = zoeken, snuffelen, planten, schoffelen, oogsten, zaaien, zaadbommen maken en samen aan een vogelverschrikker werken of een bijenhotel onder leiding van de dakboeren en – boerinnen. Aanmelden: info@nullrotterdamsmilieucentrum.nl
www.dakakker.nl

Iedere woensdag
Schieblock DakCafé
Tijd: 12:00 – 15:00
Locatie: Schieblock Dakakker, Schiekade 189 – 7e etage

Voor een homemade lunch met verse producten van de Schieblock Dakakker kun je wekelijks terecht in het DakCafé op het dak van het Schieblock. Heerlijke gerechten, klaargemaakt door Valerie van Food Rhapsody en LOKAAL 1ste klas koffie.

Zomer:

Donderdag 3 juli
Mini DakAkker symposium ‘WIJ WILLEN GROEN’
Tijd: 12.00 uur lunch / aanvang 13.00 uur

Het symposium laat zien hoe groen in de urbane omgeving is te integreren met de DakAkker en andere inspirerende projecten uit de rest van de wereld als voorbeeld. I.s.m. Optigroen Dak- en Gevelbegroeiing, Binder daktuinen en het Rotterdams Milieucentrum. Speciaal gericht op bedrijven die groente en fruit op hun kantoorpand willen! Kosten lunch € 10,–
www.dakakker.nl

Filmpje over de Dakakker:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.