Vrijwilligers aan de slag in het park

Het eerste Rotterdamse Parkenweekend 14 en 15 september

Vrijwilligers aan de slag in het park

In het weekend van 14 en 15 september werd voor het eerst het Rotterdamse Parkenweekend georganiseerd in 11 Rotterdamse Parken.
Zaterdag 14 – en zondag 15 september bruiste het van de activiteiten in 11 Rotterdamse parken. Er werd volop gewandeld, lekker en gezond gegeten, muziek gemaakt, geklust in het groen, gefietst, er werden lezingen en concerten georganiseerd. In het Park bij de Euromast werd een ‘mijlpaal’ gevierd, een mijlpaal in de renovatie. Wethouder Alexandra van Huffelen en portefeuillehouder Said Kasmi van deelgemeente centrum onthulde ceremonieel een richtingaanwijzer in ‘Het Park’ om de mijlpaal te vieren.

Parkenoverleg
Alle activiteiten werden georganiseerd door omwonenden die regelmatig bijelkaar komen in hetRotterdamse Parkenoverleg. De activiteiten vonden plaats in het Prinsenpark, Park16Hoven (Park de Buitenplaats), het Ommoordseveld, het Wijkpark ‘t Oude Westen, de Schat van Schoonderloo, Het Park (bij de Euromast), het Schiebroekse Park en de Vlinderstrik, het Wollefoppenpark in Zevenkamp, de Natuurtuin Prinsenland, het Prinsenlandpark het Kralingse Bos en het Zuiderpark.

Parken in het zonnetje!
Het doel van het Parkenweekend was de prachtige Rotterdamse parken in het zonnetje te zetten en de parken extra onder de aandacht te brengen van de Rotterdammers met als doel de participatie van de burgers bij het groen en de stadsnatuur in de stad te vergroten.

Betrokkenheid
Daarnaast wilde het Parkenoverleg ook de grote betrokkenheid van de Rotterdammers laten zien bij hun stads – en wijkparken. De activiteiten in de parken werden niet door de gemeente of organisatiebureaus georganiseerd maar door actieve bewoners/vrijwilligers zelf. Het gaat hier om bewoners die actief zijn in en vanuit het Rotterdamse Parkenoverleg dat dit jaar 5 jaar bestaat!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.