Duurzaam.1

Rotterdam GA voor groene stroom!

Rotterdam was in 2003 een van de eerste gemeenten die overstapte op 100% groene stroom. Nu neemt de gemeente kolenstroom van E.ON en Uniper af, omdat geen duurzame voorwaarden zijn gesteld bij de aanbesteding. Teken HIER de petitie.

Gemeenteraad
Een groep Rotterdammers wil dat de gemeente Rotterdam permanent overstapt naar écht groene energie. Het burgerinitiatief voert dan ook het moto: “Rotterdam GA voor groene stroom!”. Dat is de oproep aan het college van burgemeester en wethouders want de gemeenteraad nam in maart dit jaar al in meerderheid een motie aan die het college oproept direct over te stappen op echte groene energie.

Kolenstroom
Omdat meer en meer burgers en bedrijven schone energie en een fossielvrije toekomst willen, moet de gemeente kiezen voor groene energie van een schone leverancier. Kolenstroom inkopen door een gemeente kan echt niet meer in een tijd dat klimaatverandering slachtoffers maakt en we al lang weten dat er schone alternatieven zijn. Schone technologieën die ook nog meer werkgelegenheid opleveren. De gemeente kan voorwaarden stellen voor écht groene stroom en zo het goede voorbeeld geven.” stelt Hielke Koppert een van de initiatiefnemers.

Zonnepanelen.gymzaal.1

Petitie
De initiatiefnemers van “Rotterdam ga voor groene stroom” roepen zoveel mogelijk Rotterdammers op een petitie te ondertekenen. Want ze willen dat de gemeente zo snel als mogelijk stroom inkoopt bij een duurzaam energiebedrijf, met certificaten van energie die lokaal en schoon wordt opgewekt. Groene stroom is stroom opgewekt uit hernieuwbare bronnen, zoals: wind, zon en getijdenstroom. Groencertificaten of “Garanties van Oorsprong” zijn ‘bewijzen’ die voor stroom worden gekocht zonder dat de stroom zelf groen hoeft te zijn, dit is het geval in Rotterdam!

U kunt de petitie hier ondertekenen: Rotterdam GA voor groene stroom!
(De petitie wordt gesteund door Greenpeace en het Rotterdams Milieucentrum en al bijna 500 mede-Rotterdammers!)