Schieveensepolder.2

Gemeente blij met uitspraak Raad van State

Persbericht Gemeente Rotterdam – 9 mei 2007

De gemeente Rotterdam is blij dat de Raad van State tot een besluit is gekomen inzake het bestemmingsplan Natuur- en Businesspark Schieveen. >>>

De Raad van State heeft het plan inhoudelijk niet afgewezen maar acht het bestemmingsplan niet het geschikte juridische instrument om een integrale gebiedsontwikkeling voor een periode langer dan 10 jaar te regelen.

VIP project
Het college van B&W zal vervolgstappen nemen om binnen de randvoorwaarden die de rechter heeft gesteld alsnog tot de gewenste gebiedsontwikkeling te komen. Polder Schieveen is in de Stadsvisie aangemerkt als VIP-project en draagt bij aan de doelstelling van het college om te bouwen aan een sterke economie en aantrekkelijke woonstad.

Geen inhoudelijk oordeel
De Raad van State acht het in beginsel niet in overeenstemming met een goede ruimtelijke ordening dat in een plan bestemmingen worden vastgesteld die pas na afloop van de tienjarige planperiode worden verwezenlijkt. Het college is verrast omdat de afgelopen jaren deze termijn niet zo scherp is gesteld. De uitspraak heeft verstrekkende juridische en bestuurlijke gevolgen voor integrale gebiedsontwikkeling in Nederland. Er is geen inhoudelijk oordeel gegeven over het bestemmingsplan. Het Natuur- en Businesspark Schieveen is als zodanig niet ter discussie gesteld. Met de uitspraak is de intentie om door te gaan niet geraakt, maar de uitvoering wel. De uitvoering van de eerste fase van het project loopt een vertraging van ten minste één jaar op.

Natuurmonumenten
De gemeente wil samen met de Vereniging Natuurmonumenten polder Schieveen ontwikkelen tot een goed toegankelijk natuurgebied (220 ha) en een hoogwaardig businesspark (75 ha) met internationale uitstraling, gericht op kennisintensieve en luchthavengeoriënteerde bedrijvigheid. Hiermee staat de dubbele doelstelling van het plan nog overeind. De plannen voorzien ook in 18 vrije kavels voor woningbouw en een piekberging voor tijdelijke opslag van water bij hevige regenval. Het totale plan is een belangrijke impuls voor de leefbaarheid en de economische ontwikkeling van Rotterdam en omgeving.

Rotterdam gaat zich met haar partners beraden over te nemen vervolgstappen om binnen de randvoorwaarden die de rechter heeft gesteld alsnog tot de gewenste ontwikkeling te komen.

(Bron: Bestuursdienst, 09-05-2007)

Hieronder de uitspraak van de Raad van State:

textUITSPRAAK

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.