Winst voor de huurder, winst voor het milieu en winst voor de corporatie

Huurders in Groesbeek betalen € 14 euro meer huur maar besparen € 38 op de stookkosten. Winst op woonlasten € 24 per maand! Een voorbeeld hoe het kan. Een forse isolatie van het huis en een nieuwe hoogrendementsketel leverde voor deze Groesbeekse huurders meer comfort op en minder lasten per maand. Winst voor de huurders, winst voor het milieu en winst voor de woningcorporatie die na huurderswisseling straks een hogere huur mag vragen. Als deze manier van werken op grote schaal wordt ingezet zal het ook goed zijn voor de bouwsector die kan straks volop aan de slag met het isoleren van woningen, het vervangen van oude ketels en plaatsen van zonnepanelen. We hebben het er over op 15 november in de Deelgemeente Noord en op 14 december tijdens de jaarlijkse Groeneconferentie met het thema Rotterdam winterklaar?. >>>

elektra.meter.1

Donderdag 15 november organiseert het Rotterdams Milieucentrum een rondetafelbijeenkomst met huurders, woningcorporaties en de deelgemeente in de Deelgemeente Noord. Hoe is een grootschalig isolatieoperatie te organiseren in de Noord, hoe is deze te financieren en hoe trekken we de huurders over de streep? Hoe houden we samen ‘de vinger aan de pols‘?
De bijeenkomst kwam tot stand op initiatief van portefeuillehouder (wijkwethouder) Nils Berndsen van de Deelgemeente Noord. Deze rondetafelbijeenkomst maakt deel uit van een serie van bijeenkomsten in het hele land in het kader van het project Stook je rijk in samenwerking met de Woonbond. De rondetafelbijeenkomst wordt geleid door Maurits Groen.

Woensdagavond 14 december organiseert het Rotterdams Milieucentrum een stedelijke Groeneconferentie met de titel ‘ Rotterdam winterklaar?‘. Ook hier hebben we het over energiebesparing en zal ook de stedelijke politiek haar betrokkenheid tonen. Een aantal gemeenteraadsleden hebben hun deelname al aangekondigd en duurzaamheids wethouderAlexandra van Huffelen komt de conferentie openen. Het debat tijdens de Groeneconferentie wordt geleid door Maurits Groen.

Convenant
Uitgangspunt voor beide bijeenkomsten is het convenant dat in 2008 werd ondertekend door de koepelorganisatie van woningcorporaties Aedes de Nederlandse Woonbond en de (toenmalig) minister van Milieu. Hierin spraken de partijen af fors op energie te gaan besparen en werd ook een woonlastengarantieregeling in het leven geroepen. De huur mag omhoog maar niet zoveel als de besparing op energie (zie voorbeeld Groesbeek).

Rondetafelbijeenkomst Energiebesparing in huurwoningen in Noord, geleid door Maurits Groen
Donderdagavond 15 november
Aanvang 19.30 uur
Buurthuis de Propeller
Jacob Loisstraat 18
Opgeven via: info@nullrotterdamsmilieucentrum.nl (vermeld Noord)

Groeneconferentie 2011
 Rotterdam winterklaar?
Woensdagavond 14 december
Aanvang 19.00 uur
Het Schieblock
Schiekade 189 Rotterdam
Opgeven via: info@nullrotterdamsmilieucentrum.nl (vermeld Winterklaar)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.