Rotterdam nog niet winterklaar (maar er wordt aan gewerkt…)

De Groeneconferentie op 14 december 2011 werd druk bezocht. Niet alleen omdat er vele prijzen werden uitgereikt maar ook om te praten over energiebesparing in de huursector. Wethouder Alexandra van Huffelen tekende de GREENDEAL ‘duurzame daden’ samen met de vier grote Rotterdamse woningcorporaties,VVE010 en het Warmtebedrijf Rotterdam. In de GREENDEAL wordt afgesproken dat er 2500 Rotterdamse huur – en koopwoningen komende drie jaar ‘winterklaar’ worden gemaakt (2 energielabelsprongen naar boven). De vraag of Rotterdam winterklaar is werd nog niet helemaal beantwoord maar er wordt wel hard aan gewerkt zo bleek uit de rondetafeldiscussie onder leiding van Maurits Groen. >>>

KIO-3433 KIO-3531 KIO-3559 KIO-3536

– Een uitgebreid verslag van de Groeneconferentie is onderaan te vinden als een apart Word-document –

Aan de discussie voor de pauze namen deel Jaap van Leeuwen energieconsulent van de Woonbond, Pepijn Lobenstein van Havensteder, Karin Schrederhof van Woonbron, Karin Padmos huurster vanVestia en Caroline Lemmen van Woonstad. Het ging vooral over de ambities van de woningcorporaties en hoe deze duurzame ambities te bereiken zijn. Jaap van Leeuwen vertelde in een korte inleiding meer over de rol van huurders(verenigingen) en de Woonbond en over de zogenaamde ‘woonlastenwaarborg’ (zie zijn PowerPointPresentatie onderaan deze webpagina).

Na de pauze ging de discussie verder onder leiding van Maurits Groen. Aan de rondetafel gemeenteraadslid Arno Bonte van GroenLinks, portefeuillehouder Deelgemeente Noord Nils Bendsen, portefeuillehouder Deelgemeente Charlois Theo Coskun, landelijk projectleider Stook Je Rijk Maarten Visschers en Jan Willem Jehee van het bedrijf Volker Wessels. De vraag was wat de gemeente(raad) en/of de deelgemeenten kunnen bijdragen aan die grootschaliger energiebesparing in de huursector? Jan Willem Jehee vertelde ter inleiding op een zeer inspirende manier over de voordelen van de plaatsing van zonnepanelen voor corporaties en huurders (zie zijn PowetPointPresentatie onderaan deze webpagina).

Een videoverslag van Cineac Milieu TV van de GroeneConferentie:

Een videoverslag van Cineac Milieu TV van de presentatie van Jan Willem Jehee van Volker Wessels:

Hieronder een uitgebreid verslag van de GroeneConferentie, de PowerPointPresentaties van Jaap van Leeuwen ( Woonbond) over energiebesparing in de huursector en Jan Willem Jehee (Volker Wessels) over zonnepanelen voor corporaties:

textVerslag.GroeneConferentie.december.2011

fileduurzameenergie.voor.corporaties.2012

fileEnergiebesparing.ppt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.