Het Rotterdamse Parkenoverleg

Het Rotterdamse Parkenoverleg is een bewonersplatform voor stads -, wijk -, buurtparken in Rotterdam. Het doel van het parkenoverleg is vooral uitwisseling van informatie tussen bewonersgroepen en invloed krijgen op het beheer en de inrichting van de Rotterdamse parken. Het Parkenoverleg bundelt de krachten en komt met adviezen en voorstellen richting het Rotterdamse gemeentebestuur.

Het Parkenoverleg komt (minimaal) vier keer per jaar bij elkaar. Daarnaast organiseert het Parkenoverleg nog een aantal excursies en activiteiten zoals het Rotterdamse Parkenweekend. Partijen die om de tafel zitten zijn ‘Vrienden van Parken’, bewonersorganisaties, het Rotterdams Milieucentrum en Bureau Stadsnatuur Rotterdam. Regelmatig zijn, op uitnodiging, vertegenwoordigers van de gemeente (bijvoorbeeld van Stadsbeheer) te gast.

25 parken
Door het Parkenoverleg wordt het leggen van contacten versneld. Tussen de bewonersinitiatieven wordt kennis uitgewisseld. Ook kan met het overleg initiatieven en processen in gang worden gezet. Momenteel worden 25 Rotterdamse parken bij het overleg vertegenwoordigd. De bewonersvertegenwoordigers zijn personen uit parkgroepen, vrijwilligers, bewonersorganisaties, dus vooral betrokken burgers.

Groen is goed!
De betrokkenheid van de Rotterdammers bij de parken wordt door het Parkenoverleg vergroot. ‘Bewoner zitten bovenop het beheer en de herinrichting van parken‘. Dit leidt weer tot een hogere kwaliteit van het groen in Rotterdam. Een hoge kwaliteit groen heeft vele voordelen. Groen is goed voor de bestrijding van hoge concentraties fijn stof en stikstofdioxide, groen verbeterd het stedelijk klimaat, mensen voelen zich gezonder door groen, en groen stimuleert beweging en ontmoeting in de stad.

Secretariaat:
Het secretariaat en de organisatie van het Parkenoverleg is in handen van Wouter Bauman van het Rotterdams Milieucentrum: wouter.bauman@nullrotterdamsmilieucentrum.nl
tel. 010 – 4656496

Meer informatie? Kijk op www.rotterdamseparken.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.