Schiebroeksepark.2.

Parkenoverleg in Amsterdam. Ook iets voor Rotterdam?

In Amsterdam bestaat het Parkenoverleg. Dit is een overleg tussen vertegenwoordigers van verschillende groene organisaties in Amsterdam, zoals parkvriendenverenigingen, volkstuinverenigingen, natuurbeschermingsgroepen, ambtenaren en andere geïnteresseerden.

Uit het midden van deze verenigingen wordt een ‘bestuur’ gekozen. Het bestuur onderhoudt het contact met het Amsterdams Milieucentrum.

Het doel van het parkenoverleg is drieledig:

1)Informatie-uitwisseling tussen de groepen onderling en het Amsterdams milieucentrum.
2) Advisering van het milieucentrum en omgekeerd.
3) Ondersteuning bij het opzetten van (nieuwe) verenigingen.

10 jaar Parkenoverleg
Het overleg is gestart in 1994 en bestaat dus alweer 10 jaar. Nu zijn er 34 deelnemers en 12 agendaleden. Bijeenkomsten vinden 3 keer per jaar plaats. Twee keer per jaar wordt een uitje, bijvoorbeeld een fietstocht, georganiseerd. Om te zorgen dat de bijeenkomsten mensen trekken, wordt een aantrekkelijk programma opgezet. Zo is er meestal een lezing of voordracht over een actueel thema door een deskundige. Daarnaast bereiden de aangesloten zelf ook regelmatig een presentatie voor.

Meedenken
Inmiddels is het Parkenoverleg goed bekend en wordt het door het milieucentrum uitgenodigd om mee te denken over gemeentelijke en provinciale plannen, zoals het structuurplan, De hoofd Groenstructuur en het Bomenstructuurplan.

Ook in Rotterdam?
Zou zo’n parkenoverleg ook iets voor Rotterdam zijn? Of zijn er al genoeg platforms en overleggen tussen groene groepen?

Reacties
Het milieucentrum wil graag weten wat men vindt van een parkenoverleg. Stuur uw reactie o.v.v. “parkenoverleg”naar: info@nullrotterdamsmilieucentrum.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.