Groot feest in Rotterdamse Klimaatstraten

De Torenlaan in Overschie vierde feest op 25 mei. Klimaatstraatfeest! Dit jaar werden ze de beste Klimaatstraat van Rotterdam.

klimaatstraatfeest  KIO-9999  KIO-9931  KIO-0027

Met 315.969 klimaatpunten behaalde de laan het hoogst aantal punten van Rotterdam. Zaterdag 25 mei kregen de bewoners van deze duurzame straat uit handen van de voorzitter van de Deelgemeente Overschie Kees van der Meer een straannaambord met de tekst ‘Beste Klimaatstraat van Rotterdam’. Als cadeau krijgen de Torenlaners ook nog een sprankelende straattheatervoorstelling cadeau van Circus Meatball en van der Camp! De afgelopen maanden deden honderden straten mee in heel Nederland aan deze grootste en leukste energiebesparingscampagne van Nederland.

Eerste van Rotterdam!
De Torenlaan werd eerste van Rotterdam in de ‘Nationale- Klimaatstraat-competitie’. Bewoners behaalde met uiteenlopende energiebesparingsactiviteiten en burenacties 315.969 klimaatpunten binnen. In totaal deden zo’n 200 Rotterdamse straten mee. Het was een afvalrace waarin uiteindelijke 50 beste Klimaatstraten uit heel Nederland overbleven met maarliefst 5 Rotterdamse straten:

1. Torenlaan (Overschie) met 315.969 klimaatpunten
2. Dick Ketstraat (Nesselande) met 101622 klimaatpunten
3. Schieveenstraat (Liskwartier) met 59076 klimaatpunten
4. Schiebroeksestraat (Liskwartier) met 29157 klimaatpunten
5. Mullerkade (Delfshaven) met 28575 klimaatpunten

(Zie hier het landelijke scorebord: Landelijke scorebord)

Programma Klimaatstraatfeest Rotterdam
Traditie getrouw kregen de vijf Rotterdamse TOP straten een straattheatervoorstelling cadeau om het feest extra kracht bij te zetten, in de Torenlaan een voorstelling van Circus Meatball en van der Camp, in de Dick Ketstraat een straattheater-optreden van Circus Klomp, de Schieveenstraat mocht dit jaar Wim Noordegraafs’ poppentheater en meester-goochelaar en ballonnenkunstenaar Ray Saluki verwelkomen evenals de Schiebroeksestraat, de Mullerkade in Delfshaven kreeg de aapjes-voorstelling van Gi-Jo cadeau.

Groot feest dus in 5 Rotterdamse Klimaatstraten!

Weblink:
www.klimaatstraatfeest.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.