Boomstronk

Rotterdam wil kapvergunning bomen gedeeltelijk afschaffen

In een brief van de Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen aan de leden van de raadscommissie voor Fysieke Infrastructuur en Buitenruimte (FIB) stelt het college van B&W voor het aanvragen van kapvergunning voor bomen in Rotterdam te vereenvoudigen en in sommige situaties zelfs helemaal af te schaffen. De Rotterdamse Bomenridders vinden deze voorstellen te ver gaan, onvoldoende doordacht en ‘ad hoc’. In een persbericht verklaren de ridders: ‘Deze, gesimplificeerde, keuze gaat tot ingrijpende en negatieve gevolgen leiden voor het Groene Kapitaal in onze stad en directe omgeving!’. De Bomenridders roepen bezorgde burgers op om op woensdagochtend 6 februari naar de raadscommissie ‘FIB’ te komen op het stadhuis.>>>

Wat stelt de wethouder buitenruimte nu eigenlijk voor aan de gemeenteraad over de kapvergunningen:

1. De kapvergunning voor gemeentelijke bomen verdwijnt;

2. Met ‘groot-boombezitters’ zoals het Rotterdamse Havenbedrijf, de NS, ProRail, de Gasunie, de Rotterdamse woningcorporaties worden ‘in principe’ contracten afgesloten over kap en herplant;

3. Voor particulieren wordt de kapvergunning gedeeltelijk afgeschaft. Alleen voor monumentale bomen blijft de kapvergunning bestaan. De kosten voor een kapvergunning van een monumentale boom worden verlaagd tot € 250,- per boom.

De gemeenteraadscommissie FIB spreekt woensdagochtend 6 februari over de voorstellen van het college over de bomenkap. De Bomenridders roepen bezorgde burgers op om op woensdagochtend 6 februari naar de raadscommissie ‘FIB’ te komen (stadhuis Coolsingel 40). Het bomenpunt staat rond 11.00 uur op de agenda. De Bomenridders spreken dan in. Wie (ook) wil (in)spreken dient dit wel aan te melden via de griffier van de raadscommissie. Dit kan met een mail naar: h.stapelkamp@nullgriffie.rotterdam.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.