Cursussen Milieucoach van start!

Het Rotterdams Milieucentrum organiseert sinds 2010 de cursus Milieucoach. Het is een praktische cursus van vier avonden over energiebesparen en duurzaamheid in eigen huis met veel aandacht voor hoe je deze informatie kan overbrengen.

  • Cursus Milieucoach: dinsdagochtenden 26 oktober, 2, 9 en 16 november (09.30 uur) locatie in Rotterdam-west.
  • Cursus Milieucoach: donderdagavonden 28 oktober, 4, 11 en 18 november (19.30 uur) locatie in de Volksuniversiteit aan de Heemraadssingel.
  • Cursus Milieucoach: maandagochtenden 1, 8, 15 en 22 november (10.00 uur) locatie Het Klooster in Het Oude Noorden.
  • Cursus Milieucoach: dinsdagavonden 23 en 30 november,  7 en 14 december (19.30 uur) locatie Schiezicht in Bospolder-Tussendijken.
  • Cursus Milieucoach maandagochtenden 29 november, 6 december, 13 december en 20 december (10.00 uur) in Het Klooster Oude Noorden.

Aanmelden door het een mailtje te sturen naar: info@nullrotterdamsmilieucentrum.nl.

Certificaat
Na de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat. Met het certificaat kunnen de Milieucoaches voorlichting geven (dat is niet verplicht) in eigen netwerk. Zoals in de straat of buurt, bij een vereniging of in de kamer van de wijk. De Milieucoaches maken hierbij gebruik van een e.koffer met demonstratiemateriaal, de besparingsladder en de opZuinig!-quiz. De cursus Milieucoach is gratis. De cursussen gaan over energiebesparen en duurzaamheid in huis ook en het betrekken van uw (mede-)bewoners. Dus de cursus Milieucoach is ook uiterst geschikt voor leden van Vereniging van Eigenaren (VVE) en huurders – bewonersgroepen!

Trainers
Vorig jaar (2020) leidde het Milieucentrum ook nieuwe trainers op. Trainers van de milieucoaches. Deze trainers organiseren weer nieuwe cursussen in de stad. Het Rotterdams Milieucentrum leidt al sinds 2009 Milieucoaches op Rotterdam.