Groene Vogel 2020 naar Cooldowncity, de Groene Pluim voor Ronald Loch

Vrijdagmiddag 22 januari, werden tijdens de online nieuwjaarsbijeenkomst van het Rotterdams Milieucentrum de jaarlijkse prijzen ‘Groene Vogel’ en ‘Groene Pluim’ uitgereikt (voor het jaar 2020). De Groene Vogel vrijwilligersprijs (sinds 2004) werd uitgereikt door de wethouder buitenruimte Bert Wijbenga en de Groene Pluim (sinds 2005) door de voorzitter van het milieucentrum Patrick van Klink.

(Onderaan dit artikel zijn de juryrapporten te downloaden als pdf.)

Groene Vogel 2020

De Groene Vogel prijs voor het groenste vrijwilligersinitiatief in 2020 ging naar Charlotte van der Heiden van het initiatief ‘Cool Down City’.

Groene Pluim 2020

Ieder jaar gaan het Rotterdams Milieucentrum op zoek naar een bijzondere overheidsdienaar. Een bestuurders, ambtenaar of wetenschapper die een bijdrage biedt aan een groene en duurzame stad. We kennen jaarlijks deze overheidsdienaar de ‘Groene Pluim’ toe als blijk van waardering voor zijn of haar groene inzet voor Rotterdam. 22 januari werd de Groene Pluim uitgereikt aan bomendokter Ronald Loch (Stadsbeheer Rotterdam).

Kunstwerk en geldbedrag

De prijzen bestaan uit een kunstwerk van beeldend kunstenaar Jan Meijer en de Groene Vogel vrijwilligersprijs wordt vergezeld door een geldbedrag te besteden aan het vrijwilligersinitiatief.

De juryrapporten:

JURYRAPPORT.1.GROENEPLUIM.2020

JURYRAPPORT.1.GROENEVOGEL.2020