Rotterdamse Resoluties van start

Een model, een DJ, een zangeres, een radiomaker en drie voetballers spreken hun duurzame voornemen uit voor 2021. De campagne ‘Rotterdamse Resoluties’ gaat binnenkort van start. De campagne loopt van 6 januari tot en met 24 januari 2021.

De nieuwjaarscampagne ‘Rotterdamse Resoluties’ van Groenemorgen daagt Rotterdammers uit na te denken over hun eigen Nieuwe Normaal: hoe ziet onze duurzame toekomst er uit en wat ga jij doen om daar te komen? Rotterdammers kunnen zich aansluiten bij de voornemens van anderen of hun eigen resolutie bepalen. Door het publiekelijk te maken, samen te doen en het behapbaar te houden vergroot je de kans met 1000% om het vol te houden.

Het oude normaal?

Tijdens de coronapandemie 2020 is de trein waar we met z’n allen in zitten tot stilstand gekomen. Het liefst willen we allemaal zo snel mogelijk weer terug naar het ‘oude normaal’, zonder mondkapjes en met vrij verkeer van mensen en goederen. Tegelijkertijd worden we overspoeld met onheilspellende vooruitzichten over het klimaat en is er een groeiend besef om actie te ondernemen. Want er moet een hoop gebeuren, daar kunnen we anno 2020 niet meer omheen: de urgentie voor een (klimaat)positieve toekomst groeit.

Rotterdamse kartrekkers gaan voorop

Aan de basis van de campagne staan vijf bekende Rotterdammers die hun aanstekelijke goede voornemen uitspreken. Iets dat ze zelf echt belangrijk vinden en waar meer mensen door aangestoken of geïnspireerd kunnen worden. Sluit je aan bij een van hun voornemens en maak samen impact: vele druppels op een gloeiende plaat, maken samen een groene golf.

De volgende vijf Rotterdammers hebben we uitgedaagd om hun Rotterdamse Resolutie voor 2021 uit te spreken:

  • Karim Soliman (1991) organiseerde (tot voor corona) veel grote feesten (Rotterdamse Rave is een van de grootste techno feesten in de regio) en is DJ. Hij gaat drie maanden geen nieuwe spullen kopen.
  • Sharon Pieksma (1995) was vorig jaar Miss Universe voor Nederland en strijdt tegen plastic afval. Zij gaat een jaar lang zo veel mogelijk zwerfafval rapen.
  • Sabrina Starke (1979) is zangeres en door haar werk bij het Rotterdamse voedselbos de Overtuin wil ze aan de slag met lokaal en gezond voedsel, mét de Surinaamse community. Zij gaat dit jaar haar eigen voedsel laten groeien.
  • Natasja Morales (1974) is programmamaker (Chicks & the City) en wordt exitarier. Ze gaat drie maanden lang maximaal twee keer per week vlees eten.
  • Thomas Verhaar (1988), Bart Vriends (1991) en Maarten de Fockert (1995) (voetballers bij Sparta en Excelsior en makers van de Cor Potcast) laten een maand lang de auto staan binnen de ring van Rotterdam.

Bekijk de teaser: