De hele maand september = Parkenmaand

September is weer Rotterdamse parkenmaand. Een hele maand vol met wandelingen, tochten, kleine evenementen, rondleidingen, film, kinderactiviteiten, muziek in de Rotterdamse Parken! Klik HIER voor het complete programma.

Een greep uit het programma …

Aftrap 3 september
De officiële aftrap van de Parkenmaand is op zondagmiddag 3 september om 13.30 uur bij het Vroesenpaviljoen in het Vroesenpark met (gratis) de openluchttheatervoorstelling de Wereldwachter van Ruut Van Hooft. Daarna is er voor wie dat wil een wandeling met Rob van Heugten van Stadsbeheer en Fred de Jong van de Bewonersorganisatie Blijdorp door dit prachtige stadspark. Lees HIER meer over het Vroesenparkprogramma.

Park in kaart
Er komt (weer) een nieuw park bij in Rotterdam. Naast het Erasmuspark bij de Laurenskerk is er binnenkort een groot stuk groen bij in Rotterdam-west: het Essenburgpark. Een park waar hard voor geknokt is door de bewoners uit west! Zondagmiddag – en avond 10 september gaan we een kijkje nemen in dit park. Samen met de initiatiefnemers uit de wijk, stadsecoloog Andre de Baerdemaeker van Bureau Stadsnatuur en Wouter Bauman van het Rotterdams Milieucentrum gaan we zoveel mogelijk flora en fauna in kaart brengen. En ’s avonds tegen de schemering op zoek naar … vleermuizen in het park! Kijk HIER voor meer informatie over dit programma.

Monumentale bomentocht
Iedere zaterdag organiseert Koos Leidelmeijer van het Rotterdamse Parkenoverleg twee keer een monumentale bomentocht. Er start iedere zaterdag in september een wandeling om 11.00 uur en om 14.00 uur bij Parkcafé de Parquit. Het parkcafé in het voormalige koetshuis midden in het park verzorgt er een leuk lunchaanbod bij.  Klik HIER voor meer informatie. Kosten voor de wandeling p.p. €5,– (kids t/m 12 jaar gratis).

Natuurwerkdag Kralingse Bos
Zondag 31 september organiseert het vrijwilligersteam beheer Kralingse Bos een ‘meewerkdag’. Iedere zondagochtend is het team actief in dit grootste stadspark in Rotterdam-noord. De werkers vertrekken na de koffie rond 09.00 uur van de Heemtuin (aan de Kralingse Plas Langepad/Mantelpad). U kunt met ze mee! Er wordt tot 12.00 uur gewerkt. Klik HIER voor meer informatie.

En er is meer … veel meer
Voor de hele familie is er op zaterdag 2 – en zondag 3 september een excursie op de landtong in Rozenburg, klik HIER voor meer informatie. U kunt op maandagavond 4 september met Stadsbeheer op excursie op het Ommoordse Veld, klik HIER voor meer informatie.

15 en 19 september vertrekken er groene wandelingen vanuit het wijkpark Het Oude Westen door het centrum van de stad (zie HIER). 22 – en 23 september is film op de Rotte bij de brug bij restaurant de Lindehoeve. In een bootje of aan de waterkant kunt u naar een spannende film kijken dit alles in kader van het 50 jarig bestaan van het Recreatieschap Rottemeren! Klik HIER voor meer informatie.

Voor het hele programma kijk op www.parkenmaand.nl of op Facebook Rotterdamse Parken en Twitter @Parken010.