Parkenmaand viert 1ste lustrum! #Rotterdamisblooming

Lees het plan Parkenmaand 2017:

Het is voor het vijfde jaar dat het Rotterdamse Parkenoverleg ism het Milieucentrum activiteiten organiseert in de Rotterdamse parken. Een eerste lustrum dus! Het eerste jaar alleen nog een parkenweekend maar al snel bleken 2 dagen tekort voor het grote aanbod vanuit de Rotterdamse parkgroepen. Wandelingen en excursies, tochten en workshops, koken en muziek (in het park), pizza’s bakken, kruiden zoeken en complete (bomen) cursussen werden de afgelopen jaren in de maand september georganiseerd in een groot aantal Rotterdamse stads – wijk – en buurtparken.

Parkenoverleg
Het parkenoverleg viert ook een jubileum. Al 10 jaar is er een parkenoverleg in 010. Er wordt kennis uitgewisseld en met elkaar en de gemeente overlegd over de parken. Eerst onder bezielende leiding van voorzitter Jan de Haas en nu door Marius Huender (die tevens de ‘aanvoerder’ is van een zeer actieve groep groene vrijwilligers in het Kralingse Bos). Het parkenoverleg ontwikkelt ook nieuwe initiatieven. Zo was het vrijwilligersteam in het Kralingse Bos een lichtend voorbeeld voor de vrijwilligers in het Zuiderpark en is ook de Parkenmaand uit het Parkenoverleg ontsproten. Het Parkenoverleg  houdt de ontwikkelingen in de Rotterdamse parken nauw in de gaten zowel op het gebied van beheer als de (her)inrichting. De leden van het Parkenoverleg en hun achterban vinden het belangrijk dat er goed wordt omgegaan met deze longen van de stad! 

#Rotterdamisblooming!
Voor de Rotterdamse Parkenmaand wordt voor het eerst een waarderingssubsidie aangevraagd. “De activiteiten blijven voor het grote publiek nog te verborgen“, aldus Wouter Bauman van het Milieucentrum. “We willen net als andere Rotterdamse evenementen ook in de ‘uit-agenda’s’ en goed zichtbaar zijn voor de Rotterdammers en de bezoekers van de stad“. De Parkenmaand gaat de publiciteit in met de kreet #Rotterdamisblooming, want de stad wordt niet alleen steeds populairder maar ook steeds groener! 

Activiteiten in de Rotterdamse parken kunnen nu al worden aangemeld via wouter.bauman@nullrotterdamsmilieucentrum.nl (datum, naam evenement(je), aanvangstijd, contact mail). Zie voor het plan 2017 bovenaan deze pagina.

Meer info over de Rotterdamse Parken, kijk op www.rotterdamseparken.nl op twitter @Parken010 #Parkenmaand010 en/of op Facebook: Rotterdamse Parken.  

Nacht van de nachtvlinder