kio-7093

‘Train de trainer’ van Milieucoaches van start!

In maart start ’train de trainer van milieucoaches’. Een training speciaal bedoeld voor mensen die al ervaring hebben met het geven van cursussen, trainingen of lessen en kennis van energiebesparing. De trainers kunnen na deze ’train de trainers’ zelfstandig de cursus Milieucoach geven en dus nieuwe milieucoaches opleiden. Opgeven kan via de mail: info@nullrotterdamsmilieucentrum.nl. Kijk voor meer informatie op www.opzuinig.nl. Ook milieucoaches met enige leservaring kunnen hier aan mee doen!

kio-7015Energiebesparing
De milieucoaches geven voorlichting aan bewoners over energiebesparing en duurzaamheid. Ze geven daarbij praktische oplossingen, tips en voorbeelden. De coaches maken gebruik van de ‘besparingsladder’ waarop te zien is wat er bespaard kan worden aan euro’s en uitstoot van CO2. Want energiebesparing is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee. In ’train de trainers’ leert u deze milieucoaches op te leiden.

E.koffer
De milieucoaches hebben een “e.koffer” met voorbeeldmaterialen zoals radiatorfolie, ledlampen, isolatie, waterbespaarders etc. De voorlichtingen worden door de milieucoaches gegeven in huiskamers, buurthuizen, wijkgebouwen, kerken (en andere gebedshuizen), bij sportclubs en sinds kort ook in de PopUp besparingswinkel van de gemeente. Tijdens de cursus krijgen de deelnemers veel te weten over energiebesparing en duurzame energie en de manier waarop ‘de boodschap’ kan worden overgebracht. In ’train de trainers’ leert u alles over het gebruik en de inzet van dit materiaal.

KIO-3848_argusWoonbond
Intussen zijn er al ruim 300 mensen opgeleid in Rotterdam als milieucoach. De cursus is ook landelijk overgenomen door o.a. de Woonbond. De Woonbond leidde zo’n 70 ‘energiecoaches’ op die vooral actief zijn voor huurdersorganisaties. Het milieucentrum organiseerde ook voor de Woonbond een ’train de trainers’.

Deelnemen aan ’train de trainers van milieucoaches’
Dat kan! We starten in maart, de training bestaat uit twee dagdelen (data binnenkort bekend)

Mail: info@nullrotterdamsmilieucentrum.nl
Meer informatie: www.opzuinig.nl 

De cursussen Milieucoach starten weer in oktober 2016.