Streetrun.2

Streetrun voor Schone Lucht

De eerste Rotterdamse Streetrun is op 1 april (geen grap!). Een historisch moment! Dus wees erbij! De runners voor schone lucht verzamelen zich in en voor het Westerpaviljoen aan de Nieuwe Binnenweg. om 20.00 uur, zie de facebookpagina voor meer informatie.

Waar vele wereldsteden al lang een regelmatige autoloze-dag kennen, overheersen in Rotterdam nu nog zeven dagen per week de uitlaatgassen. Adem-in-Rotterdam gaat daar letterlijk en figuurlijk met kleine stappen verandering in brengen!“, aldus Zoé Baart van “Adem in Rotterdam”. Ze is de initiatiefneemster van de eerste Rotterdamse Streetrun.

ademinrotterdam.1

Adem in Rotterdam
Na de mondkap-actie op Rotterdamse standbeelden en de plaatsing van ‘doodskisten’ langs de Schiekade, Pleinweg, Stadhouderskade en ’s-Gravendijkwal is de eerste Rotterdamse grote Streetrun voor schone lucht de volgende actie van ‘Adem in Rotterdam. Deze actiegroep komt op vóór schone lucht en vóór een autoluwe stad.

Evenement
De Rotterdamse Streetrun voor schone lucht wordt een terugkerend evenement waarbij de deelnemers door het centrum van Rotterdam rennen om duidelijk te maken dat we ruim baan willen voor niet-gemotoriseerde verkeersdeelnemers en schone lucht! De volgende Streetrun is op zondag 3 mei om 11 uur (start ook weer vanaf het WesterPaviljoen).

erasmus.2

5 kilometer
De route is ongeveer 5 kilometer. De deelnemers zijn vrij om in eigen tempo en de lengte te bepalen. Zoé Baart: “Het gaat ook over het plezier van het samen doen.
Doe mee en/of verspreid deze uitnodiging zo breed mogelijk!
” Deelname is gratis maar, voor €20,- heb je het prachtige Adem-in-Rotterdam sportshirt (limited edition) waarmee je de schone lucht acties ondersteunt.

Streetrun voor schone lucht
Woensdag 1 april om 20:00 uur
Wester Paviljoen Nieuwe Binnenweg 136, 3015 BE Rotterdam
Aanmelden via de Facebookpagina
Of via een mailtje: info@nullademinrotterdam.nl o.v.v. ‘STREETRUN 23 april’.

TShirt.adem.2015

De streetrun (limited edition) T schirts zijn ook per internet te bestellen:
Bestellen sporthirt kan via info@nullademinrotterdam.nl. met opgave maat (S, M, L, XL) en heren of dames model.
De bestelling is definitief na storten van € 20 op rekeningnummer NL51 RABO 0177 4560 78 op naam van Frits Lukassen, Adviesbureau Cultuurhond, o.v.v. naam besteller en emailadres. U ontvangt een bevestigingsmail na betaling. Er zijn ook exemplaren te koop op 1 april bij het Westerpaviljoen en bij alle volgende runs op de zondagochtend. Bestellingen worden uitgedeeld bij Westerpaviljoen (let op: besteltijd is 10 dagen).

www.ademinrotterdam.nl
Facebook: Adem in Rotterdam
Facebook: Streetrun