KIO-0325

Inspiratiedag voor VvE’s erg succesvol

Op zaterdag 28 juni werd de eerste “Inspiratiemarkt voor Vereniging van Eigenaren” georganiseerd in de vernieuwde expohal van de Marktplaats Duurzaam Bouwen op Rotterdam-Heijplaat. De inspiratiedag was een gezamenlijk initiatief van het IC-DUBO, VvE’s met Energie, Bijstroom en het Rotterdams Milieucentrum. Bewoners konden kennis komen maken met duurzame (bouw)materialen en – installaties. Er werd ook een aantal interessante workshops georganiseerd o.a. over de financiering van energiebesparende maatregelen. Er kwamen zo’n 60 vertegenwoordigers met watertaxi’s naar het sfeervolle centrum op het RDM-terrein. 

 KIO-0412 KIO-0380 KIO-0364

Bestuurders en leden van Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) konden tijdens deze inspiratiemarkt kennis maken met diverse martktpartijen, duurzame materialen en installaties. Uiteraard ging het hier uitsluitend om marktpartijen in het veld van duurzaam renoveren en energie besparing. Ook werden er workshops georganiseerd zoals ‘logische stappen’ door Piet Meijer, ‘inpakken!’ door Piet Magre uit Vlaardingen over duurzaam isoleren, Corine Erades van Blijstoom vertelde over haar ervaringen met de ‘blokaanpak’ en Mieke Weterings van de gemeente Den Haag over de verschillende manieren van financiering voor VVE’s.

“Marktplaats duurzaam bouwen” van ICDUBO is een belangeloze stichting die zich inzet voor verduurzaming van vastgoed. VvE’s met energie is een organisatie die onderzoek doet naar de processen tot verduurzaming binnen Verenigingen van Eigenaren maar daar ook VvE’s bij begeleid. “VvE’s met energie” zette in samenwerking met het Rotterdams Milieucentrum het netwerk “VvE met Energie” op en organiseerde ook speciale cursussen voor besturen van VvE’s over energiebesparing, en duurzame energie.

In september volgt een tweede editie van deze erg succesvolle inspiratiemarkt voor VVE’s in de vernieuwde expo-hal van IC-DUBO. Er volgt dan ook een cursus “VVE’s met energie”. Hoewel de datum van de inspiratiemarkt en de data van de cursusavonden nog niet vaststaan kunt u zich al wel aanmelden via info@nullrotterdamsmilieucentrum.nl. Geheel vrijblijvend. U krijgt dan snel bericht met de geplande data en aanvangstijden.

KIO-0426 KIO-0400 KIO-0443 KIO-0356

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.