Dakakker.1

OPEN DAK tijdens ER groeit…

Op zaterdag 27 april is het eerste ‘open dak’ dit jaar op de Dakakkers.

Vanaf 11.00 uur kunt u in het kader van op de inspiratiedag ER Groeit van Eetbaar Rotterdam en de Dag van de Stadslandbouw een kijkje komen nemen op de zevende verdieping van het Rotterdamse Schieblock hartje Rotterdam. Dakboer en – imker Wouter Bauman heet u welkom op deze 1000 m2 stadslandbouwdaken. Vanaf 13.00 uur organiseert hij samen met Rob Luyk van Binder Groen een workshop ´dakakkeren´. In juni zijn er nog een aantal ‘open daken’ waarbij ook het theehuis open gaat. >>>

 Dakakker.2

Workshop
In de workshop van dakboer/imker Wouter Bauman krijgt u vooral een ervaringsverhaal over het werk op de Dakakkers. Hoe is het het afgelopen jaar gegaan? Wat waren de tegen – en wat de meevallers? Wat is het verschil tussen groenten verbouwen op het dak en ‘gewoon’ op de grond? Welke groeten en kruiden ‘doen het’ wel en niet? Gedijen de bijen?

Aannemer BinderGroen is aanwezig om technische vragen te beantwoorden over de aanleg van een dergelijk dak en gebruikte substraat. Na het ‘praten’ gaan we aan het ‘work’ op het dak. Dus ‘handen uit de mouwen!’. O, ja, boerenklompen zijn op het dak ‘verboden’. Aanmelden bij Wouter Bauman, wouter.bauman@nullrotterdamsmilieucentrum.nl. Er zijn 15 plaatsen en de deelname is gratis.

Programma 27 april:

11.00 – 16.30 uur: Open dak
13.00 – 14.30 uur: Workshop Dakakkeren
Adres: Schiekade 189 / Rotterdam

Open daken programma in 2013
Zaterdag 27 april ER Groeit v.a. 11.00 uur – 16.30 uur
Zaterdag 8 juni, Verborgentuinenweekend v.a. 11.00 uur
Zondag 9 juni, Verborgentuinenweekend v.a. 11.00 uur
Zaterdag 22 juni, Dag van de architectuur 11.00 uur.
Zondag 30 juni, Groene Hotspot v.a. 12.00 uur.
Iedere vrijdag, vrijwilligen op het dak (via wouter.bauman@nullrotterdamsmilieucentrum.nl)

Weblinks:
www.dagvandestadslandbouw.nl
www.dakakkers.nl
www.zus.cc
www.EetbaarRotterdam.nl
www.binder.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.