Nieuw team Milieucoaches Delfshaven

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De coaches volgden de cursus milieucoach van opZuinig! over energie -, waterbesparing en andere ‘duurzaamheid’ in huis. De cursus vond plaats in buurthuis ‘het Pleintje’ en bestond uit vier bijeenkomsten en werd gegeven door docent Layla Hacene.

Milieucoaches
De milieucoaches gaan na de cursus van het Rotterdams Milieucentrum kleine voorlichtingsbijeenkomsten over energie – en waterbesparing beleggen in eigen straat en buurt(huis) maar ook bij verenigingen. Ze maken daarbij gebruik van de besparingsladder, een quiz en een e-koffer vol met demonstratie-materialen. De komende maanden wordt er weer een aantal nieuwe cursussen georganiseerd in Rotterdam en Schiedam. Opgeven kan nog via info@nullrotterdamsmilieucentrum.nl.

Rotterdam
De afgelopen twee jaar werden meer dan 200 Rotterdammers opgeleid tot milieucoach. De coaches organiseerden een groot aantal bijeenkomsten in hun eigen straat en buurt maar ook bij verenigingen. Het gaat veelal over praktische besparingstips die veel geld kunnen besparen. Een aantal milieucoaches is ook initiatiefnemer van duurzame plannen vanuit een Vereniging van Eigenaren (VVE’s) of huurdersgroep. Een groot aantal initiatieven ontsproot aan de cursus milieucoach.

Duurzame euromast
De uitreiking van de certificaten vond plaats op de ‘ duurzame Euromast‘ met uitzicht over de hele wijk Delfshaven. De directie van de Euromast nam de afgelopen jaren veel duurzame maatregelen. Zo gebruiken we alleen maar groene energie van leverancier Greenchoice, zijn er waterloze closetten in het herentoilet en is er elk seizoen een aangepaste menukaart in het restaurant met duurzame gerechten. Daarnaast werkt de Euromast samen met een aantal maatschappelijke projecten zoals opleidingsmogelijkheden voor jongeren en het leveren van een bijdrage aan goede doelen, van kleine en grote organisaties. Hiermee toont de Euromast haar maatschappelijke betrokkenheid dus ‘sociale duurzaamheid’. De coaches waren onder de indruk van de ‘integrale’ en brede aanpak van de duurzaamheid door de Euromast-directie.

Al met al een feestelijke certificaat uitreiking op hoog niveau met uitzicht op de wijk.

Weblinks
www.euromast.nl/duurzaam
www.opzuinig.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.