KIO-0412

Cursus Rotterdamse VvE’S met energie!

Begin komend jaar starten er 4 gratis cursussen ‘VvE’s met energie’. De cursussen starten op de dinsdagavond 13 januari, donderdagavond 5 februari, dinsdagavonden 17 maart  en 24 maart (de eerste drie serie cursussen zitten intussen helemaal VOL! De vierde cursus IS AFGELAST, de financiering kwam niet rond!). Aanmelden voor de cursus die op dinsdag 24 maart van start gaat kan dus helaas niet meer. De cursus helpt bewoners (bestuursleden en gewone leden) in een woningcomplex van een Vereniging van Eigenaren op weg bij het maken van een goed plan voor het verduurzamen van de woningen en het motiveren van de medebewoners.

 Icdubo.spoumuuriso

Stappenplan
In vier avonden wordt ook de relevante juridische, financiële en bouw- en installatietechnische kennis behandeld. Aan het einde van de cursus beschikken de deelnemers over kennis en praktische handvatten om met uw medebewoners samen een goed stappenplan te maken om de VvE te verduurzamen op een manier die zowel overzichtelijk als realistisch is. Verschillende gastsprekers, experts zullen een bijdrage leveren aan de cursus.

Gratis QuickScan
Tijdens de cursus krijgt een van de deelnemende VvE’s gratis een QuickScan; een haalbaar­heidsonderzoek naar Energieneutraal! De meest kansrijke VvE krijgt gratis een compleet VvE-Vergroeningsplan; een stappenplan naar Energieneutraal.

Onderwerpen die aan de orde komen in de curssen zijn:

  • Wat is een rendabele investering voor de VvE en welke maatregel verdient zich snel terug?
  • Wat zijn de technische (on)mogelijkheden?
  • Wat zegt de splitsingsakte?
  • Sparen of lenen?
  • Wat is een groen mjop (meer jaren onderhoudsplan)
  • Hoe bereik ik mijn buren?
  • Hoe vind ik medestanders?
  • Is energieneutraal realistisch?

Aanmelden via: info@nullrotterdamsmilieucentrum.nl

Cursussen VvE’s met energie:
Dinsdagavonden (deze cursus zit helaas VOL!):
13 januari
27 januari
10 februari
3 maart

Donderdagavonden (deze cursus zit helaas VOL!):
5 februari
19 februari
5 maart
19 maart

Dinsdagavonden (deze cursus zit helaas VOL!):
17 maart
31 maart
14 april
28 april

Dinsdagavonden (deze cursus is afgelast!):
24 maart
7 april
21 april
19 mei

Rotterdamse VvE’s met Energie
De cursus wordt georganiseerd door ‘Rotterdamse VVE’s met Energie’ hierin werken Blijstroom, het Rotterdams Milieucentrum en VvE’s met Energie’ samen (ondersteunt door de Energiesprong). De cursussen worden (mede) mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam.