GROENE CONFERENTIE

Schieveenstraat voor de derde keer de nummer 1 Klimaatstraat van Rotterdam

De Schieveenstraat in het Liskwartier is de onbetwiste nummer 1  Klimaatstraat van Rotterdam. Vorig jaar stond de Torenlaan in Overschie op de nr. 1 van Rotterdam in deze landelijke competitie energiebesparen.

KIO-11 KIO-13 KIO-7 KIO-1

Op zaterdag 10 mei ontvingen de bewoners van de Schieveenstraat het bord met:  ‘Beste Klimaatstraat van Rotterdam uit handen van Thomas Roskam, lid van de gebiedscommissie Noord (en beoogd voorzitter). De uitreiking wordt theatraal en muzikaal omlijst door het acrobatenduo GiJo en accordeonist Erik de Reijer! In totaal eindigden zes Rotterdamse straten in de Nederlandse top 50: de Schieveenstraat en de Schiebroeksestraat (beide Liskwartier), de Torenlaan (Overschie), de Dick Ketstraat (Nesselande), de Bloemfonteinstraat (Afrikaanderwijk) en de Vijferhofstraat (Agniesebuurt).

Goudenster!

Ook dit jaar was Rotterdam een Gouden Ster gemeente. Hierdoor ontvingen bewoners die deelnamen aan de klimaatycompetitie direct al extra punten. Rotterdam is een van de gemeenten die al vanaf het begin deelneemt aan deze bewonerscompetitie en elk jaar weer met veel enthousiasme een record aantal straten weet te motiveren om mee te doen.

Energiebesparing

De bewoners van de Rotterdamse Klimaatstraten organiseerden samen een breed scala aan energiebesparende-activiteiten en duurzame initiatieven. Van kleine besparingen in eigen huis tot zonnepanelen, de oprichting van de stichting Duurzaam Nesselande of een ‘energiek huurderscomité’ in Noord.

Klimaatstraat

Het Klimaatstraatfeest is de grootste en leukste energiebesparingscompetitie van Nederland. Al vroeg in de competitie moesten deelnemende straten zich bewijzen. Zo vond er in januari al een eerste afvalronde plaats, waarna alleen de beste 150 van de in totaal ruim 1600 ingeschreven straten door mochten. Na de tweede afvalronde in maart streden nog slechts 50 straten mee in de eindstrijd.

Nummer 1,2,3 en 11

De nummer 1 van heel Nederland wordt Dijkgraaf in de gemeente Overbetuwe op nummer 2 de Julianaweg in Utrecht en op nummer 3 de Boschdijk in Eindhoven. Dijkgraaf wint het Superstraatfeest op 10 mei. Ook wordt er tijdens dit feest een Groene Straatbingo gespeeld, waarbij energiezuinige producten worden weggegeven. De eerste Rotterdamse straat op de Nationale lijst is de Schieveenstraat op nummer 11.

Weblink

http://www.klimaatstraatfeest.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.