Groene Agenda: 2,5 miljoen hits per jaar

Met ruim 2,5 miljoen (!) hits per jaar en een gemiddelde van ruim 200.000 hits per maand is de Groene Agenda een volwassen groene uitagenda geworden die ook te vinden is op sociale media. Tijdens de ‘coronatijd’ is het aantal hits en bezoekers overigens enorm toegenomen.

Groene promotie

Het Rotterdams Milieucentrum startte er samen met het Zuid Hollands Landschap, de Groene Passage en de toenmalige Natuur – en milieueducatie van de gemeente Rotterdam startte zo’n 20 jaar geleden met de groeneagenda. Het doel was om meer mensen uit de stad de groene ruimte in te krijgen en groene activiteiten in de stad en natuurorganisaties meer bekendheid te geven. Ook de gemarkeerde wandelingen van het milieucentrum zoals het Erasmuspad of het Jeneverpad werden via de agenda gepromoot.

Ladder

De groeneagenda was in het pre internet tijdperk een keurige gedrukte activiteitenladder zoals alle ‘uitagenda’s’ in die tijd de wereld in werden gestuurd. Vooral het Zuid Hollands Landschap was er jarenlang erg tevreden mee. Wandelingen die nu te boeken zijn op de website van het Landschap konden toen via de ladder worden aangekondigd (en aanmelden per telefoon).

Ook de activiteiten van organisaties als de KNNV, het NIVON Rotterdam en het IVN vonden zo hun weg naar het publiek. De gevouwen folder werd port betaald naar zo’n 3000 huisadressen gestuurd en naar vele verspreidpunten in de stad zoals buurt – en clubhuizen, kerken, bibliotheken en (deel)gemeentelijke balies.

Internet

De groeneagenda wordt niet meer gedrukt maar is nog goed te vinden op de website www.groeneagenda.nl en op sociale media Facebook, Instagram en Twitter.  Met iedere week nieuwe updates over wandelingen, excursies, tochten, workshops en tentoonstellingen in Rotterdam en de regio.

Ook de Rotterdamse Parkenmaand maakt al haar september-activiteiten via de Groene Agenda bekend en ook steeds vaker worden er ‘duurzame berichten’ geplaatst over workshops zonnepanelen of activiteiten in Bluecity010 en tips over lokaal geproduceerde producten en duurzame restaurants. De groeneagenda is dus qua onderwerpen wat breder geworden dan vroeger.

Groene activiteiten en tips kunnen worden aangemeld via: info@nullrotterdamsmilieucentrum.nl 

Volg de groeneagenda op: 

www.groeneagenda.nl
Groene Agenda op Facebook
Groeneagenda op Instagram
Groene Agenda op Twitter

De groeneagenda wordt sinds jaar en dag onder