Baruch

Wijkwethouder Robbert Baruch onthult het planbord

Woensdag 18 juni werd er officieel gestart met de aanleg van de natuurlijk speeltuin De Arend. Wijkwethouder Baruch onthulde het planbord. De betrokkenheid van bewoners en buurtjeugd was en is groot.


Het binnenterrein van buurthuis de Arend was in 2006 in het kader van de ‘Groene Duimen’ één van de gelukkige gehonoreerde projecten. Het Groene Duim geld werd aangevraagd door omwonenden samen met het ‘Rotterdams Milieucentrum’ en de Bewonersorganisatie Afrikaanderwijk.

Buitenkans
Na veel vertragingen en vergaderen wordt nu eindelijk gestart met de aanleg van een natuurlijk speelterrein naar ontwerp van bureau ‘Buitenkans’ in samenwerking met de buurtjeugd en bewoners. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van Gemeentewerken Rotterdam. De betrokkenheid van de (jonge) gebruikers van het binnenterrein en direct omwonenden en bewoners-organisatie bij het ontwerpproces was en is erg groot.

Natuurlijke speeltuin
Het versteende en geasfalteerde binnenterrein zal omgetoverd worden in een prachtige groene natuurlijke speeltuin waarvan de Atalantatuin, aangelegd door de Atalantajongeren, onderdeel zal worden. De Atalantatuin (een vlindertuin) werd vorig jaar al aangelegd (door jongeren uit de buurt) in het kader van het Atalantaproject. Er werd in dezelfde periode ook een vlindertuin aangelegd in de Marokkaanse stad Nador. Het Atalantaproject was een internationaal uitwisselingsproject in het kader van ‘Xplore’.

Gezellig druk
Woensdagmiddag 18 juni is er dan ook een gezellige drukte rondom buurthuis De Arend. Om 13.30 uur onthult portefeuillehouder (wijkwethouder) Robbert Baruch van de deelgemeente Feijenoord het bord met daarop het ontwerp van het toekomstige binnenterrein van de Arend op ludieke wijze. Ook voor de kleinsten onder ons is gezorgd en om 14.15 uur begint de kindervoorstelling van de Rotterdamse meestergoochelaar Ray Saluki op het binnenterrein. Voor iedereen staat een lekker kopje koffie of thee klaar en wordt er in het zonnetje gezellig bijgepraat onder de buurtbewoners en genodigden van deze feestelijke dag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.