¿?Dakennie?¿ educatie op hoog niveau!

Het Rotterdams Milieucentrum en de dakboeren en – boerinnen van de Rotterdamse Dakakker bieden het Educatieprogramma ¿?Dakennie?¿ aan. Een groen educatief programma voor basisscholen. Scholieren van Rotterdamse scholen zijn van harte welkom op de Dakakker van Het Schieblock in het hartje van Rotterdam (tegenover het Hofplein).

KIO-1822 KIO-12

¿?Dakennie?¿ is een educatief programma van bijna 2 uur. Ontwikkeld voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen over stadslandbouw, gezond voedsel, groen(t)e daken en bijen-houden in de stad.

dakkennie_slide dakennie

Basisonderwijs
De leerlingen krijgen een programma waarin beleving en het zelf doen voorop staan! Al doende leert men over het boeren op daken, over zoemende bijen midden in de stad en het creëren van ´urbanfarmertools´. Een excursie waar ze thuis van te horen krijgen! De leerlingen van de basisscholen gaan dus echt aan de slag op het dak samen met de dakboeren en de imkers. De kinderen krijgen een programma aangeboden over het verbouwen van groenten, kruiden en het houden van bijen op het dak maar ook over waarom groene daken voor de stad belangrijk zijn en wat het voordeel is van het verbouwen van groente zo dichtbij.

regenworm2
Meer informatie en reserveringen:
info@nullrotterdamsmilieucentrum.nl
www.dakakker.nl 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.